Auto's in dromen

Beeld van de ziel; auto’s in dromen

Jaren geleden droomde ik over een auto op zonnecellen. Zo’n auto die gebouwd wordt door jongens van de Technische Universiteit en meedoet aan wedstrijden in Australië. Ik droomde dat ik door de woestijn reed en opeens een afslag nam en in een hoop sneeuw tot stilstand kwam. Op zich een ‘normaal’ droombeeld. Geen ontmoeting met een wijze of iets anders ‘speciaals’.

Maar dit droomfragment heeft mijn beeld over mijzelf totaal gekanteld. In die tijd was ik net afgestudeerd aan de TU. Ik wilde gaan werken en in de beeldtaal van auto’s vond ik mijzelf toch wel een four wheel drive; doorzetten, stevig doorploegen, wilskrachtig, iets inzetten en afmaken. Maar ik was ook ziek en vaak belandde ik in bed.

Het inzicht dat mijn voertuig, mijn lichaam, kwetsbaar is en vooral ‘warmte’ nodig heeft, was moeilijk te accepteren. Vaak lag ik in bed en voelde dat inderdaad als tot stilstand komen in een koude hoop sneeuw. Het was de eerste aanzet voor een grote koerswijziging in mijn leven.

Dit beeld lijkt een veraf beeld van lang geleden. Maar zelfs het weekend nog kwam het beeld boven. Als ik druk en moe ben heb ik soms dat ik niet goed kan slikken. En dat overkwam me weer na een feestje. Het kwetsbare gevoel was weer helemaal daar. En weer realiseerde ik me, dat ik voorzichtig met mezelf om moet gaan. Dus maandag heb ik mijn dag anders ingedeeld, Ik heb ‘s middags geslapen, heb genoten van het mooie frisse weer buiten en heb me gericht op een van de fijnste zaken in mijn leven, de dromen.

Nu de vraag aan jou: Welk droombeeld helpt jou de richting van jouw ziel te volgen?

Dat kun je bij jezelf ontdekken door even stil te zijn en te ervaren welke droombeelden bij je boven komen op dit moment? Dat kunnen meerdere beelden zijn. Een droom van lang geleden, maar ook van de afgelopen nacht. Je kunt zeggen dat de dromen die je je nu herinnert nog ‘actief’ zijn. Ze spelen nog, ze hebben nog steeds betekenis.

En kijk eens wat je daarvan al weet. Als je voelt dat iets je nog puzzelt of onduidelijk voor je is, ga dan naar iemand toe die je kan helpen. Het is zo fijn om met iemand je dromen te delen en samen te zoeken naar de diepere betekenis. En laten we op deze blog droombeelden delen. Wat helpt jou op koers?

Door: Nanske Kuiken

0 gedachten over “Beeld van de ziel; auto’s in dromen”

  1. Wat een mooi persoonlijk verhaal Nanske, ben helemaal geraakt! Als het kwetsbare zich vrij kan uitdrukken heeft het zoveel te brengen voor zoveel mensen, dat het het dubbel en dwars waard is om er goed voor te zorgen en het te beschermen! Ik verheug me zeer op de Dromenopleiding!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *