Wat betekent mijn droom?

Ben je benieuwd naar wat je de betekenis van je dromen? Het ‘Dreamteam’ van het ITIP staat voor je klaar!

De betekenis van jouw droom

.Heb je over een specifiek onderwerp gedroomd, bijvoorbeeld over de weg kwijt zijnagressie, inbrekersauto’s of een overleden dierbare? Kijk dan eerst eens bij alle droomblogs die wij geschreven hebben. Er staat vast al een blog over het onderwerp waar jij over hebt gedroomd. Mocht je naar aanleiding van het lezen van een blog nog vragen hebben over de betekenis van jouw droom, dan kan je bij de reactiemogelijkheid onder de blogs je eigen droom achterlaten.

ITIP Dreamteam

Wij zorgen vervolgens dat je antwoord krijgt van één van de droomexperts van het ITIP ‘Dreamteam’. Ze hebben allemaal de ITIP Dromenopleiding afgerond en helpen je om contact te maken met de symbolen en de energie in de droom. Zo kom je zelf tot inzicht over wat je droom betekent. 

Mocht je behoefte hebben aan:

Aarzel dan niet om contact op te nemen via het kantoor van het ITIP via telefoonnummer: 0575510850.

Met dromerige groet,

Bas Klinkhamer, Nanske Kuiken, Esther van Nieuwburg, Mariëlle Borst, Anita van der Kooi, Olivia Somer, Mayke Mars, Hilde Kroes

P.S. Geïnteresseerd in werken met dromen, bekijk dan hier ons aanbod.

1.610 gedachten over “Wat betekent mijn droom?”

 1. Ik droomde dat ik vastgebonden in het water werd geduwd door groepje 3 a 4 mensen die ik niet kon zien met blauw/ zwart cape, ik zag geen gezichten, er werd niks gezegd, het ging rustig en berustend. Ik liet het me gebeuren en dacht, nou dit was het dan, eenmaal onder water verdronk ik niet ik bleef maar op de bodem staan en wachten totdat ik zou verdrinken maar het gebeurde niet. Toen werd ik wakker. Nu voelt het onaf, alsof ik nog uit het water gehaald moet worden.

  1. Hallo Jacqueline,

   Ik krijg bij het lezen van deze droom geen fijn gevoel. Vastgebonden worden door een groepje mensen en in het water geduwd te worden is beangstigend. Het valt op dat je het vrijd rustig ondergaat. Speelt er op dit moment iets in je leven waar dit speelt? Dat je het gevoel hebt dat je vastgebonden wordt? En onder water gaat?

   Herken je het in je dagelijkse leven dat je het ondergaat/het laat gebeuren als anderen iets doen wat jij niet fijn vindt?

   In je droom voelt het onaf, alsof je nog uit het water gehaald moet worden. Dat kan ik me goed voorstellen. Zou je zelf ook uit het water kunnen komen? Of vind je het fijn om gered te worden? Misschien zou je jezelf los kunnen maken van dat waar je mee vastgebonden bent. Waar zou dat in je dagelijkse leven voor kunnen staan?

   Het positieve in je droom vind ik dat je niet verdrinkt. Je staat op de bodem. Als je op de bodem staat terwijl je onder water bent en je wilt weer omhoog, dan moet je je letterlijk met je voeten afzetten van de grond en jezelf omhoog duwen om weer boven water te komen. Roept dat iets bij je op, wat je zou kunnen doen ‘om weer uit het water te komen’? Ik lees het graag!

   Lieve groet,
   Mayke

 2. Beste mensen , ik kreeg vannacht eerst een droom over twee hele dikke katten , een oranje syperse en een grijze die ik mij heen liepen terwijl ik in een penibele situatie zat . Daarna kreeg ik een droom dat er een stuk of zes katten , voornamelijk zwart , en zwart witte , genesteld zaten bij het stuur van m’n scooter , toen ik wegreed springen ze er allemaal vrolijk uit .
  Wat een dromen hè … kunnen jullie mij daar de uitleg van geven ? Bij voorbaat hartelijk dank ! Lieve groet Marianne

  1. Hallo Marianne,

   Welke betekenis hebben voor jou katten? In ieder geval zijn katten zeer eigengereide dieren. Ze doen precies waar ze zelf zin in hebben en trekken zich van niemand iets aan. Is dat iets wat je herkent van jezelf of is dat een eigenschap waar je meer van zou kunnen hebben?

   In je eerste droom, droom je over 2 hele dikke katten. Ze lopen (? er is denk ik een woord weggevallen in je tekst) langs je heen, terwijl je in een penibele situatie zit. Alsof ze je iets willen laten zien. Waar associeer jij een oranje syperse kat mee? Dat is in ieder geval iets bijzonders. Kan deze eigenschap je helpen om uit een penibele situatie in je dagelijkse leven te komen?

   Het ‘dikke’ kan staan voor dat deze eigenschap niet genoeg beweging gehad heeft. Niet in de actie geweest is. Immers daar worden katten/mensen dik van. Alsof dat je aandacht vraagt. Waar zou dat over kunnen gaan?

   Als je dan in de volgende droom wegrijd met je scooter springen er allemaal katten vrolijk uit je stuur. Alsof ze je willen vertellen: ga er lekker voor!

   Ben benieuwd wat het bij je oproept.

   Lieve groet,
   Mayke

 3. Op de blog ben ik terecht gekomen, nadat ik zelf opzoek ben gegaan wat mijn droom betekent. Een tijdje terug heb ik een man (zomer 2022) en daar verder helemaal niks bij gezocht. Tot aan de zomer zag ik hem regelmatig bij een wekelijkse sportsessie. Deze zomer is hij geëmigreerd, en komt hij regelmatig in mijn dromen voor. Constant komt er naar boven dat hij mijn ware liefde is. Ik vond dit altijd vreemd aangezien ik een gezin heb, en eigenlijk hartstikke gelukkig ben. De man die mijn ware liefde zou moeten zijn, vind ik zeker ook aantrekkelijk maar ja ik heb een gezin en doe daar dan niks mee. Afgelopen nacht vertelde mijn droom, dat mijn ware liefde een beetje boos op mij is, mogelijk doordat ik in die periode niet naar de sportsessies ging aangezien ik zelf in een verhuizing zat. Geen idee wat voor betekenis dit allemaal heeft, het houdt mij in ieder geval ontzettend bezig.

  1. Anita van der Kooi

   Lieve Lizzy,

   Ik kan me goed voorstellen dat dit je bezig houdt. Deze man heeft in ieder geval iets geraakt in jou. Een vraag die bij dit soort dromen centraal staat is ‘waar staat hij voor’? In de meeste gevallen vertegenwoordigt deze ‘ware liefde’ iets dat je zelf meer mag inzetten in jouw relatie. Dus als je deze man aan iemand zou omschrijven die hem niet kent, welke eigenschappen, kwaliteiten e.d. zou je dan noemen? En hoe zou jij deze meer in jouw huidige relatie kunnen inbrengen? Als dat lukt kan het zomaar zijn dat deze droom niet meer terugkomt. En het geeft een mooie extra dimensie aan jouw huidige relatie, fijn om te lezen dat je al erg gelukkig bent!

   Ik ben benieuwd wat dit bij je oproept, ik hoor graag!

   Lieve groet
   Anita

 4. Hey! Vorige nacht droomde ik dat ik samen met mijn man in een ziekenhuis liep om naar een afspraak te gaan. Toen we in het ziekenhuis binnen kwamen waren er zalen vol met half naakte mensen die zuurstof kregen en half zwart zagen. Ze kwamen uit een grote brand en er was geen plaats. Er waren hulpposten en die deden rustig hun werk. Mijn man en ik liepen ook rustig door de zalen met mensen. Wat zou dit betekenen?

  1. Anita van der Kooi

   Lieve Lien,

   Zonder zuurstof is geen leven mogelijk. Voor de mensen in jouw droom is geen plek en ze zien al half zwart. Dit alles bij elkaar is behoorlijk alarmerend, en het gaat ook om een grote brand. Toch gaat er rust uit van zowel de hulpverleners als van jullie. Kan het zijn dat in jouw leven nu iets gaande is waar echt actie is vereist? Ook al wil je het liefst rustig blijven? Dan kan het zijn dat de droom je uitnodigt iets niet langer te negeren. Een andere mogelijkheid is dat er iets achter de rug is en jullie nu weer wat meer kunnen ademhalen/ tot rust komen. Zie ook https://dromenuitleg.nl/2022/09/07/dromen-over-brand/

   Ik hoop dat dit je verder helpt, we horen graag!

   Lieve groet, Anita

 5. Hi. Afgelopen nacht kwam telkens dezelfde persoon in mijn droom terug (‘een goede vriendin van mij’). Maar elke keer wanneer ik haar zag of met haar was. Voelde ik letterlijk een soort steek door mijn lichaam/ hart gaan. Heeft dit wat met elkaar te maken? Zo ja wat?

  1. Marielle Borst

   Hallo Yasmin,

   Een droom zoals deze kan met twee dingen te maken hebben:
   – er speelt iets tussen jou en deze vriendin dat jou pijn doet in je hart
   – er speelt iets in haar leven dat jou aan het hart gaat

   Welke van de twee is het denk je?
   Harte-groet,
   Marielle

 6. Ik droomde dat mijn vader enorm dronken was en out ging. Ik probeerde heel vaak 112 te bellen maar dat lukte steeds niet. Toen hij bij kwam schoof ik hem boos de wasmand toe en heb ik staan schreeuwen.

  Ik werd huilend wakker

  1. Anita van der Kooi

   Lieve Y,

   Wat een ontzettend nare droom voor je. Een eerste vraag is of je deze situatie (dat jouw vader dronken is) in werkelijkheid ook kent? In dat geval kan het zijn dat dit om een serieuze onbewuste angst van je gaat. Als we de droom meer symbolisch bekijken dan komt de vraag bij mij op waar jij gedrag van jouw vader als onverantwoord ervaart (dronken en ‘out’). Is er ‘vuile was’ die nu bij jou terecht komt, maar waarvan je eigenlijk vindt dat hij daar iets te doen heeft?
   Wat me raakt in jouw droom is dat het je niet lukt om hulp te bereiken. Is er in jouw leven iemand waar je naartoe kunt als je dat nodig hebt?

   We horen heel graag van je,

   Lieve groet,
   Anita

   1. Hoi anita,
    Bedankt voor je antwoord. Op je vragen, mijnvader zie ik af en toe wel dronken maar niet zorgwekkend vaak gelukkig. Ik vermoed dat het te maken heeft met recente gebeurtenissen. Voorheen heb ik de zorgtaken op mij genomen ivm een moeder die lichamelijk veel niet kon door operatie. Hierbij heb ik altijd gevoeld dat dit niet mijn taak is. Laatst gesproken met mijn vader hierover dat het zijn taak is om te zorgen en niet dat van mij. Onlangs is ze weer geopereerd en heb ik de zorgtaken los gelaten. Hij neemt het amper over dus ik denk dat het een boosheid is die ik heb. Ik kan zeker wel bij mensen terecht al voel ik mijzelf vaak te bezwaard.

    Enorm bedankt de droom heeft veel inzichten gebracht

 7. Ik droomde dat mijn partner en ik sliepen en dat er, (ik dacht eerst een hele grote egel) maar moet een bever geweest zijn want het had ook een dikke pluizige staart, om mijn hoofd lief en achter mij tussen ons in kwam liggen.
  Omdat ik bang was voor de vlooien nh dier probeerde ik mijn partner te roepen maar ik kon geen geluid eruit krijgen. Ik werd daar heel onrustig van en heb druk liggen woelen en bleef proberen zijn naam te roepen. Uiteindelijk kwam het geluid en riep ik zn naam en was wakker…..

  1. Anita van der Kooi

   Lieve Silvia,

   Een vraag die bij deze droom bij mij opkomt is of je je onbewust ongerust over iets maakt. Misschien zelfs over iets dat momenteel tussen jou en jou partner speelt? De droom lijkt te zeggen dat jij je terugtrekt in deze situatie: een egel rolt zich op bij gevaar, een bever slaat met zijn staart op het water bij gevaar en geen geluid kunnen geven zegt vaak letterlijk iets over het gevoel je niet te kunnen uitdrukken/ uitspreken. Zie ook onze blog https://dromenuitleg.nl/2021/08/18/niet-kunnen-spreken-in-dromen/

   Ik ben heel benieuwd wat dit bij je oproept, laat je ons weten?

   lieve groet,
   Anita

 8. Hallo,
  Ik droomde dat ik er moe thuis kwam en gelijk ging slapen, toen ik wakker werd (,in de droom) was er een grote dikke balk vanaf de autoweg voor dwars over geschoven naar de ventweg en had daarbij 8 huizen aan de linkerkant van mijn huis compleet vernield. De balk was voor mijn tuin tot stilstand gekomen. Er was veel lawaai van politie, brandweer en veel nieuwszender s maar daar was ik doorheen geslapen en had daar niks van gehoord. Ik voelde mij toen opgelucht toen ik dat zag dat de balk niet verder was geschoven dan mijn tuin. Daarna stapte ik in de auto bij een onbekende man van middelbare leeftijd en die reed naar een vriendin van mij. Ik ging daar naar binnen en er kwam koude lucht uit de kachel ipv warme. Ik ben toen in mijn eigen auto gestapt en naar huis gereden met het idee dat er vast een file stond omdat er een balk over de weg lag. Wat kan dit betekenen?

  1. Marielle Borst

   Hallo Wieke,

   In de droom is er om jou heen van alles aan de hand. De acht huizen aan de linkerkant van jouw huis zijn compleet vernield en ondanks al het geluid dat deze ravage gegeven moet hebben (inclusief het daarop volgende lawaai van alle hulpdiensten en pers) slaap jij hier volledig doorheen.

   Herken je hier iets in? Bijvoorbeeld dat er in jouw omgeving van alles speelt, maar dat dit jou op de een of andere manier niet rechtstreeks raakt? Of dat je de laatste tijd zo moe bent dat je het gevoel hebt dat er van alles ‘langs je heen gaat’? Wat komt er in je op als je hier over nadenkt?

   Aangezien dromen in beeldtaal met ons communiceren (en er in de droom letterlijk een ravage veroorzakende balk vlak langs jouw tuin heen gaat), lijkt het me in ieder geval goed om te reflecteren op wat er in je dagelijkse leven in figuurlijke zin langs je heen gaat.

   Daarnaast is het ook interessant dat jij als je halve buurt in puin ligt besluit bij een onbekende man van middelbare leeftijd in de auto te stappen om een vriendin te bezoeken. Heb jij de neiging om weg te gaan als er iets aan de hand is? Of ga je dan graag naar een vriendin? Heb je zelf enig idee waarom je in de droom besluit om op dat moment in die auto te stappen?

   Tenslotte ben ik benieuwd wat jouw associaties zijn bij koude lucht uit een verwarming ipv warme? En waarom gebeurt dit juist bij de vriendin waar je over droomde denk jij? In ieder geval besluit je ook hier om weer weg te gaan. Dit keer wel in je eigen auto en met de verwachting dat alles dat er om je heen is gebeurd jou toch ergens gaat raken, ook al is het dan wellicht alleen maar met een file onderweg naar huis.

   Ben benieuwd of deze vragen je helpen om te ontdekken wat deze droom je te zeggen heeft!

   Harte-groet,
   Marielle

 9. mijn droom over mijn overleden moeder:
  we stonden stonden by iemands graf (weet niet wie) en me zussen waren boos dat de bloemen niet werden verzorgt en er wat by hingen en zonde vonden dus mijn ene zus K-begon alVast haar bloemen Te pakken (andere zus V-had dat algedaan)De rest gooide ze weg opDe grond ik zei hee daar zittten myn bloemen ook by ooh sorry zei ze toen ik oppakken ik zei dan neem ik die ook mee ja goed zei K-mooi paars wit en nog1 kleur toen zag ik ineens overal vol met beestjes erin zitten ik zei ohnee heh die kan ik niet meenemen gatver aldie beestjes.ik gauw alsnog weggooien- later stonden we verder op die buiten plek ik stond erzowat teneergeslagen erby mam kwam naar me toe zag dat ik een knuffel kon gebruik en gaf my die toen kwam zus k erby om my ook knuffel tegeven(ze stonden beide naast myvast te houden- later kwam zus v erook by staan maar die gaf geen knuffel ik hield mam lang vast Ze zei nog wat(weet niet meer Ze had haar eig hAar kleur nog Bruinzwart) en werd wakker.

  1. Anita van der Kooi

   Lieve Isabel,

   Op een begraafplaats laat je iemand liefdevol achter. Als ik de droom lees komt het op mij over of je een oud patroon met jouw zussen hebt achtergelaten. Kan het zijn dat er iets is gebeurd waarbij je je gesteund voelt door jouw moeder (ook als zij niet leeft, zal ze nog in jouw gedachten aanwezig zijn?) en door zus K? Het lijkt of het eerder niet gelijkwaardig voelde met jouw zussen, of niet zo werd gezien (met de bloemen), en nu wel.

   Wat ik mooi vind aan de droom is dat het voelt of jouw moeder nog erg bij jullie aanwezig is, dat zij in jullie voortleeft..

   Ik ben benieuwd wat dit bij je oproept, ik hoor graag!

   Lieve groet,
   Anita

 10. Joeri Hendriks

  graag zou ik wat richting willen hebben bij de volgende droom:

  We zijn met de vriendengroep een weekend weg in een groepsaccomodatie. Ik sta in de gemeenschappelijke ruimte en opeens is er chaos, want de dochter van één van mijn vrienden wordt niet meer wakker. Er wordt veel geschreeuwd, gehuild etc. De vader is ook helemaal door het dolle heen en roept ‘waarom gebeurt mij dit en dit kan ik er niet bij hebben’ (de moeder is er niet want ze zijn gescheiden). Dan besluit ik naar de slaapkamer van de dochter te gaan. Ik ben daar alleen met nog twee andere kinderen. Het meisje ligt bovenin het stapelbed. Ik tik haar aan en ze wordt rustig wakker. Ze kijkt mij lang aan. Ik ben opgelucht en til haar naar beneden (ze is 4 jaar). Ik wil zo snel mogelijk naar de vader om hem gerust te stellen. Bij hem aangekomen zie ik even opluchting bij hem maar dan zegt hij ‘nee nou hoeft het voor mij niet meer, zo werkt het niet’ en draait zich om. Ik blijf met haar, verbouwereerd achter en ga met haar op een kruk zitten en praat met haar, ontferm me over haar. Ondertussen zit vader met een andere vriend aan de andere kant van de zaal ook een gesprek te voeren. Hij lijkt alsof hij zijn hart lucht. Ik vind het heel sneu voor het meisje, heb met haar te doen en snap er niks van.

  Op dat moment word ik wakker.

  1. Hallo Joeri,

   Wat mij meteen opvalt in jouw droom, is dat jij rustig blijft op het moment dat er om jou heen paniek ontstaat. Het dochtertje van een vriend wordt niet meer wakker. Dat veroorzaakt angst en onrust. Maar jij gaat kijken, en wat blijkt? Alles is in orde. Het meisje wordt rustig wakker en kijkt je lang aan. Er blijkt eigenlijk niets aan de hand te zijn en toch ben jij degene die de situatie redt. Wat dan wrang is, is dat het niet zo is dat de vader of de anderen je dankbaar zijn. Je ontfermt je over het meisje, maar daarin ben je wel alleen. Wat had je voor gevoel toen je wakker werd? Kan je je dat nog herinneren?

   Is dit een herkenbare situatie voor jou uit je dagelijkse leven? Dat er paniek is, jij rustig blijft, je de situatie redt, maar je dan eigenlijk alleen blijft? Je eindigt ermee dat je het sneu vindt voor het meisje en dat je met haar te doen hebt. Maar hoe gaat het met jou? Uit jouw droom maak ik op dat je goed voor anderen zorgt. Je ontfermt je over anderen (in de droom over het meisje). Klopt dat?

   Dan is er nog iets anders in de droom: Waar zou het meisje van 4 jaar voor kunnen staan in jouw leven? Is er 4 jaar geleden iets gebeurd? Dat nu ligt ‘te slapen’? Iets dat je vergeten bent misschien? Het mooie in droom is, dat je maar hoeft te gaan kijken en ‘datgene’ rustig hoeft wakker te tikken. In de droom kijkt het meisje dat je wakker maakt, je lang aan. Wat zou ze je willen zeggen? Als je er nu aan terug denkt, wat komt er dan in je op? Het lijkt alsof ze een boodschap voor je heeft. In ieder geval dat ze nog leeft.

   Ergens krijg ik het gevoel dat jij zelf behoefte hebt aan je hart te luchten. Klopt dat? In je droom doet jouw vriend dat (de vader van het meisje). Waar zou jij je hart over willen luchten?

   Ik hoop van harte dat ik je hiermee op weg heb kunnen helpen. Ik lees het graag!

   Lieve Groet,
   Mayke

 11. Goedemorgen,

  Mijn droom van vannacht ging over dat mijn vriendin de broer opnieuw begraven werd en tijdens de begrafenis op de zelfde locatie een trouwerij was. Mijn tante had de bloemen van de bruids gevangen. Later op de avond was ik naar een feest gegaan, waar al mijn bewoners er waren die ik verzorg. De bewoners waren bezeten en hadden me vervolgd tot ik wakker werd.

  1. Hallo Anoniem,

   Iemand opnieuw moeten begraven is niet iets wat normaal gebeurd. Als het dan in jouw droom gebeurd dan is er tegelijkertijd ook nog een trouwerij. Heeft er onlangs een belangrijke gebeurtenis in je leven plaatsgevonden waar je niet echt aandacht voor kon hebben? Iets waar je afscheid van moest nemen (in jouw droom begrafenis)? Maar waar je niet echt aandacht voor had? Het roept bij mij de vraag op alsof je dit opnieuw probeert te doen, maar er alsnog tegelijkertijd iets anders plaatsvindt. In je droom de trouwerij. Zou het kunnen dat jezelf teveel in beslag genomen bent door je werk? Waardoor je hier niet voldoende tijd en aandacht aan zou kunnen geven, terwijl je dot eigenlijk wel zou willen?

   Ik lees het graag.

   Lieve groet,
   Mayke

 12. Hallo,

  Ik droomde dat ik voor mij zag : linksachter een strook helder water. Dan iets meer naar voren een strook met grotere keien en rechts iets meer naar achter een soort pad. Ik stond er voor en observeerde het. Ik had er een rustig gevoel bij en Ik besefte dat het een boodschap was. Verder gebeurde er niks, het verscheen een soort van.. Wat zou hier de boodschap kunnen zijn?

  1. Esther van Nieuwburg

   Hallo Tess,

   Wat een prachtig beeld, deze droom. Een driesprong, met (de keuze voor) het heldere water, de grote keien of het pad. De vraag is natuurlijk wat deze drie vormen symboliseren? En dat weet uiteindelijk jij alleen, want het is jouw droom.

   Ik zou me voor kunnen stellen dat het heldere water een spiegel is, de keien een obstakel en het pad een weg om te gaan. Maar het kan ook zijn dat het water je gevoelsleven symboliseert, de keien je weerstand en het pad je vertrouwen. Of nog weer iets anders. Wat komt er bij jou op als je deze elementen voor je geestesoog ziet? En hoe raakt dat aan je leven op dit moment? Sta je voor een keuze? Of zijn het elementen die bij jou horen? Staan ze voor je kwaliteiten of zijn het zaken die jij aan hebt te gaan?

   Wat kan helpen is om met gesloten ogen de elementen één voor één te ‘bekijken’ en ervaren wat dan je neiging is bij elk element. Ook kun je ze tekenen op drie vellen papier en neer leggen zoals in de droom. Kijk eens wat dat proces met je doet. Wat er gebeurt in je lijf en jezelf. Ik ben benieuwd.

   Tenslotte: Mooi dat jij er zo’n rustig gevoel bij had. Daar straalt vertrouwen uit.

   Esther

 13. Een tijd geleden, tijdens de corona tijd, had ik een droom…..ik werd wakker in mijn bed en keek naar links en zag het raam. Er hingen gordijnen voor en zag daar achter, buiten, rode zwaai lichten, en silhouetten van een figuur die een ander figuur aan het neer knuppelen was en ik zag dat diegene met zijn handen op het raam kwam en naar beneden gleed langzaam. Toen keek ik naar rechts, ook een raam met gordijnen en daar zag ik figuren achter die naar binnen wilden komen door de gordijnen, als geesten. Ik was zo bang dat ik mijn bed uit rende en de kamer uit. Toen rende ik de trap af en nog 1 en nog 1 en nog 1 enz. Opeens veranderde er iets in mij en wilde niet meer vluchten. Ik stopte bij een raam en gooide die open. Ik keek naar buiten en alles was woestijn. En heel veel chaos van opstormend zand en rond rennende Arabieren in het rood. Eentje rende vlak langs mij en draaide zich vluchtig om waardoor ik zijn gezicht zag.

  Toen ik wakker werd was ik eerst angstig maar na een paar weken ging ik steeds meer het gevoel krijgen dat het meer een droom was van een nood kreet ofzo, misschien van die arabier naar mij, hulp zoekend ofzo.

  Ook zag ik online opeens echt chaos in de woestijn met Arabieren, en zelfs ook 1 in rood. Toen begon ik zelfs te denken was dit een voorspellende droom?

  Heel raar allemaal.