Dromen over katten

Dromen over katten

Ik weet dat niet iedereen dit met me eens zal zijn, maar persoonlijk vind ik katten helemaal geweldig. In mijn ogen zijn ze slim, autonoom, humoristisch en bizar lenig. Katten doen niets, maar dan ook echt NIETS, waar ze zelf niet achter staan. Kortom: Als het waar is dat baasjes en huisdieren op elkaar gaan lijken, dan heb ik daar, in dit geval, vrij weinig problemen mee. Op die snorharen en dat eten uit een bak na dan. Ter ere van dierendag en bij wijze van eerbetoon aan de kat bij deze dus een blog over dromen over katten.

Goed voor jezelf zorgen

Dromen waar je eigen kat in voorkomt gaan vaak over de vraag of je wel goed voor jezelf zorgt. Je droomt bijvoorbeeld, dat je druk bent met van alles en nog wat. Opeens besef je dat je je eigen kat al weken geen brokjes hebt gegeven. Of je sleept je kat mee in allerlei gecompliceerde droomtoestanden en je kat gaat er plotsklaps vandoor. Geheel kat eigen natuurlijk precies op een plek waar je hem of haar van zijn levensdagen niet meer terugkrijgt. Of je kat eindigt om een andere reden in een vrij deplorabele kat-onwaardige staat. Dakloos, natgeregend, uitgehongerd, vermagerd, noem maar op. Allemaal aanwijzingen dat er op het gebied van zelfzorg werk aan de winkel is. En dat jij degene bent die aan zet is…

Er is er maar één die het kan doen…

Katten kunnen nog zo autonoom zijn, wat betreft verzorging zijn ze volledig afhankelijk van hun baasje. Als het om zelfzorg gaat is dat eigenlijk net zoiets. Als volwassen persoon ben je immers volledig aangewezen op de manier waarop jij hier zelf invulling aan geeft. Zelfzorg is per definitie iets dat een ander niet voor jou kan doen.

Ik droom dat ik aan het dierenasiel vraag of ze op onze kat Lotje willen passen. Zonder het antwoord af te wachten leg ik nog even gauw uit wat voor brokjes Lotje nodig heeft en vervolgens ga ik weg. Ik heb namelijk haast. Als ik terugkom heeft Lotje haar brokjes keurig op tijd gehad, maar ze mag niet nog een keer komen logeren. Volgens het asiel moet ik dit voortaan maar anders oplossen.

Kan mijn lichaam mij vertrouwen?

Deze droom kreeg ik in een periode waarin ik de zorg voor mezelf buiten mezelf plaatste. Ik vond destijds dat mijn lichaam me in de steek liet als het een keer haperde. Door dit soort kattendromen realiseerde ik me, dat het er niet om gaat of ik mijn lichaam wel kan vertrouwen. Het gaat erom dat mijn lichaam míj kan vertrouwen. Een waardevolle les. Die ik overigens niet in één keer leerde. Vandaar dat onze toenmalige kat ‘Lotje’ in die periode ’s nachts meerdere keren ‘de klos’ was:

Ik droom dat ik Lotje al weken geen eten heb gegeven, dus ik moet nu echt naar huis. In mijn huis is het volledig donker en de voordeur staat wagenwijd open. Lotje had dus makkelijk op straat terecht kunnen komen. Ik vind het ongelooflijk zielig voor haar, dat ze daar al dagen zo in het donker zit zonder eten, dus ik haast me om brokjes voor haar te pakken. Het pak ziet er opeens heel anders uit. Dat is niet goed, want Lotje mag alleen maar een bepaald soort brokjes vanwege haar kwetsbare nieren. Door alle stress doe ik de zak wat onhandig open, waardoor alle brokjes op de grond vallen. Lotje valt gretig aan, maar ik vraag me af of dit nou wel de brokjes zijn die goed zijn voor haar.

Hardleers

Deze vervolgdroom laat zien, dat de situatie inmiddels een stuk nijpender is geworden. Waar Lotje in de eerste droom nog keurig op tijd haar brokjes krijgt, zit ze in deze droom weken moederziel alleen en zonder eten in een volledig donker huis. De voordeur staat wagenwijd open, wat aangeeft dat een gezonde begrenzing richting de buitenwereld ontbreekt. Ook deze vervolgdroom was helaas niet de laatste in de serie ‘Lotje zit zonder eten’. Mijn leercurve op het gebied van zelfzorg is dus niet al te stijl verlopen zeg maar…

Tot grote opluchting van onze nieuwe kat Puck heb ik dit thema inmiddels gelukkig een stuk beter onder de knie, dus wat dat betreft is het eindelijk dan toch ‘kat in het bakkie’ geworden: eind goed al goed.

Dromen over katten Puck
Tenslotte

Heb jij ook gedroomd over katten of over andere huisdieren? Laat het ons weten of lees onze andere blogs over dromen over dieren. Wij wensen alle baasjes en huisdieren een hele fijne dierendag!

Door: Mariëlle Borst

P.S. Ben je geïnteresseerd in dromen? Bekijk dan hier het aanbod van het ITIP.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *