Dromen over beroemde mensen

Dromen over beroemdheden? Zeer regelmatig droom ik over Maxima en Willem-Alexander. Een aantal dromen over Maxima:
Maxima komt langs op werkbezoek. Ze moet plassen. Ik wenk en zeg: “Kom hier maar even.” We kletsen gezellig, voelen verwantschap. We kennen elkaar ook al. Dan krijgt ze nog wat mee zo uit de voorraadkast van een bewoonster. Zo van “vlug vlug, hoog bezoek, nog even wat meegeven.”

Ik zwem met Maxima naar een eilandje in de Cariben. We hebben een boek bij ons dat nat wordt. Ik zet het rechtop op een steiger. We gaan een winkeltje in. Ze koopt een ketting. We praten, ze moet altijd kleding zoeken. Ze wordt herkend, we gaan naar huis. Bij huis vertel ik over mijn werk. De sfeer is vertrouwelijk en fijn.

 

Prinsjesdag. Willem Alexander heeft de ronde in de gouden koets al gedaan. Maxima en ik gaan erachteraan om de ronde te doen op een motor. Maxima rijdt, ik achterop. We draaien op een kruispunt richting de Ridderzaal. Dan moet ze zich omkleden voordat ze de zaal ingaat. We staan ons samen in een wc om te kleden. Ze trekt haar hoge hakken uit. Ik zeg dat als we dezelfde maat hebben, ik die schoenen wel aan doe. Ze trekt zelf een ongestreken blouse en een wijde broek aan. Best hip voor het schoolplein, maar niet voor de Ridderzaal. Ik ben daar wel verbaasd over, want het doel van het omkleden was juist om ons netter aan te kleden.

 

Beroemde mensen zoals Maxima ken je meestal niet persoonlijk, maar je hebt wel allerlei voorstellingen en beelden over deze mensen. En dat is ook waar je mee werkt wanneer je naar zulke dromen kijkt.

 

 

Welk beeld heb je?

Wanneer je droomt over een beroemdheid, is het belangrijk om je te richten op alle associaties en ideeën die bovenkomen bij de vraag; Wie is deze beroemdheid voor jou? Welke eigenschappen heeft hij of zij?

Als ik aan Maxima denk komt er een aantal associaties boven, die deels waarschijnlijk overeenkomen met die van jou als lezer en die deels ook helemaal persoonlijk zijn.

Mijn associaties: koninklijk, representeert ons land, een samenbindende functie vervullend voor Nederland. Eigen invulling van haar rol, qua stijl, actief voor de VN, microkrediet. Mooie verschijning, hartelijk, warm en spontaan, zelfs binnen de kaders van het protocol. Benieuwd hoe zij alle ballen hooghoudt met gezin, familie, werk… Het lijkt haar goed af te gaan.

 

Bewondering

Veelal is het beeld over een beroemdheid er één met bewondering of met afkeer. Wanneer het iemand is die je bewondert, belichaamt hij of zij een bepaalde energie die ook in jouzelf aanwezig is, maar die meestal nog niet tot volle wasdom is gekomen.

 

Ik heb me naar aanleiding van mijn “Maxima dromen” voorgesteld dat ik meer mag zijn zoals Maxima, meer koninklijk. Binnen de kaders van mijn leven dan weliswaar. Dan komt er iets boven wat belangrijk voor me is; dat ik werkelijk een functie kan vervullen binnen het bedrijf waar ik werk bijvoorbeeld. En dat het voor mij belangrijk is om keuzes te maken, wat ik wel en niet meer doe, om mijn functie zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen. Dat ik me ten volle besef dat ik van betekenis ben voor anderen.

 

Afkeer

Ook wanneer je droomt over een beroemdheid waar je in eerste instantie geen fijne associaties bij hebt, of misschien zelfs wel afkeer, is het belangrijk om te onderzoeken wat dit je te zeggen heeft. Dit werpt namelijk een blik op je eigen schaduwzijde. Het is zo dat je de eigenschappen waar je bij een ander geen fijn gevoel bij hebt zelf ook hebt, zonder dat je daar bewustzijn op hebt. Óf je hebt die eigenschappen juist totaal niet, maar je zou er in je leven wél baat bij hebben om je zelf wat meer zo te gaan gedragen.

 

Je vindt een bepaalde beroemdheid bijvoorbeeld iemand die afstandelijk is of kapsones heeft. Natuurlijk is het niet zo dat jij dan meer kapsones moet krijgen of hooghartig moet worden. Maar het is misschien wel zo dat het belangrijk is dat je meer uitkomt voor wat jij wilt en je minder aanpast aan de mensen om je heen. De kwaliteit die verborgen ligt in jouw afkeer kan je helpen om vrijer te worden.

 

Jouw verhouding tot de beroemdheid

Een tweede onderdeel van werken met dromen over beroemdheden is, dat je kijkt hoe je je in de droom tot de beroemdheid in kwestie verhoudt.

In de voorbeelddromen en ook in bijna alle andere dromen over Willem-Alexander en Maxima sta ik op vertrouwelijke voet met hen. Ik behoor tot de vriendengroep, ik ondersteun, ik spreek persoonlijk met hen… Blijkbaar is de energie waar zij voor staan best al goed bereikbaar voor mij, staat het niet ver van me af. En ben ik dus in staat om mijn meer ‘koninklijke’ rol te gaan vervullen.

 

Wanneer jouw beroemdheid juist wat verder van je af staat in een droom, kijk dan eens wat de ontwikkeling is in de droom. Beweeg je gedurende de droom dichter naar de beroemdheid toe of raak je juist verder van hem of haar af? Dit geeft informatie over de beweging die je in het dagelijks leven waarschijnlijk ook aan het maken bent.

 

Als je meerdere dromen over dezelfde beroemdheid hebt, kan je kijken welke ontwikkeling zich door de serie dromen heen laat zien. Vaak is het zo dat in eerste instantie de beroemdheid op afstand is en wanneer je vaker droom over hem of haar dat er meer toenadering is. Alleen al het feit dat je over iemand droomt kan namelijk maken dat de energie of de kwaliteiten waar diegene voor staat, meer tot je beschikking komen.

En nu jij? Droom jij ook over beroemdheden? We zijn benieuwd naar je ervaringen. Deel ze op Koningsdag met ons en we helpen je te onderzoeken welke energie ze vertegenwoordigen.

 

Door: Nanske Kuiken

 

16 gedachten over “Dromen over beroemde mensen”

 1. Ik droomde vannacht dat ik Rutger Hauer tegenkwam en hij gaf me een mooie jas ( soort van cape/jas ) ik probeerde deze aan te trekken maar het lukte me in de eerste instantie niet ..uiteindelijk dus wel “ nog nooit zo een vreemde droom gehad overigens “ wat betekent dit eigenlijk??

  1. Olivia Somer

   Beste Adrie, wat een leuke droom! Ik zou ook wel Rutger Hauer tegen willen komen :-))

   Als je droomt over personen die je wel of niet persoonlijk kent, is het goed om je af te vragen: wie is die persoon, wat voel ik bij hem/haar, welke eigenschappen ken ik deze persoon toe, welke associaties heb je bij deze persoon, eea.
   Dus, wie is Rutger Hauer voor jou?

   Rutger Hauer was een geweldige acteur, met specifieke personages. Ik denk meteen aan zijn eerste rollen, in Turks fruit of als Floris, in Floris en Cindela.
   Mijn associaties zijn (door zijn personages) De Ridder, of De Held. (Kun je ook als archetype zien).
   Tevens zie ik zijn persoon als een vrijbuiter, charismatisch, een krachtige persoonlijkheid. (Of dat waar is, ligt in het midden, maar dit zijn mijn associaties)
   Hoe is dat voor jou? Wat zijn jouw associaties?

   Dan kom ik bij de cape. Wat mij betreft een mooi symbool: Welke jas heb jij aan?
   En zou jij wel eens de jas , of de Cape van Rutger Hauer aan willen doen?
   Hij past je uiteindelijk wel…..

   Mag de kracht van Rutger Hauer (die jij hem toedicht) meer in jou naar buiten komen?

   Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie!

   Hartelijke groeten
   Olivia

   1. Hoi Olivia , ja .. ik vergat nog te melden dat ik ook een paar zwarte schoenen in die droom had gekregen van hem … al met al .. een vreemde droom , maar ik zal proberen hier iets uit te halen ?

    1. Olivia Somer

     Ook hiervoor kun je jezelf afvragen welk associaties en gevoel je bij de schoenen hebt. Waar loop jij op/in? Staan de schoenen in de droom symbolisch voor je dat het tijd is voor “nieuwe schoenen”?

 2. Ik weet natuurlijk niet of iemand dit gaat lezen maar ik heb een droom gehad over een grote trein die ondergronds reed van Antwerpen naar Amsterdam en daarna naar Den Helder met aan boord als passagier Mark Rutte. Ik zelf zat ook op deze trein en de treinreis was positief. Soms was er een korte stop op een ondergronds vertakking van tunnels maar de trein nam altijd de juiste tunnel.
  Rutte had een uitgebreid verhaal over het verleden maar wat hij eigenlijk wilde zeggen is – denk ik – dat enkele belangrijke gebeurtenissen in het verleden onbekend zijn bij de meeste mensen. Zoals de belastingdienst die weet niet voldoende om alle belastingen te innen of Vrouwen die niet beseffen hoe kwetsbaar hun eigen rechten zijn als de radicale moslims aanvallen. Dat was ook de reden dat de trein ondergronds reed. Bovengronds was het te gevaarlijk.
  Bij Den Helder moest ik uit de trein maar Rutte ging met trein verder in een andere tunnel onder de Waddeneilanden. Er was ook nog een jonge vrouw aanboord maar zij zegde geloof ik niks.

  1. Beste John,
   Deze droom gaat over jou. Over wat er in jou leeft en jouw aandacht vraagt.

   De vragen die in me opkomen: op welke trein rijd jij (momenteel)? De trein kan symbool staan over de manier waarop jij je door je leven beweegt. Wat roept dat bij je op?

   Leeft er bij jou “iets ondergronds” wat voor jou “gevaarlijk” voelt om te uiten, te delen, te leven?
   Mark Rutte: wie is hij voor jou, welke kwaliteiten zie/voel jij bij hem, die misschien met jou resoneren en je meer (of minder) toe mag laten?
   Welke belangrijke gebeurtenissen uit jóuw verleden weten de mensen niet en is te “gevaarlijk” en blijft liever “veilig ondergronds” doorrijden?

   En dan de jonge vrouw aan boord. Zij zegt niks, voor wie of wat (een deel van jou?) zou zij symbool voor kunnen staan? Wat heeft zij wél te zeggen. Je zou het eens kunnen vragen..

   Heel wat vragen… en dat vraagt wat zelfonderzoek, ik hoop dat harte dat de vragen je verder helpen bij de mogelijke betekenis van jouw droom.

   Hartelijke groet Olivia ⭐️

 3. Ik heb gedroomd dat ik David Bowie zag, de uitstraling was zijn alter ego Ziggy met punk haar met verschillende kleuren, ik vind dit een icoon voor lijden speciale gedurfd man met charisma en een Trent setter, zeker zijn verschillende kleur ogen heeft mij altijd geïntegreerd. Ook zijn eigen persoon maar zeker ook zijn alter ego. Ik ben geen fan van hem maar hou van zijn liederen (heb wat cd’s) en zijn manier van bewegen (ook al is hij overleden) in mijn droom keek hij naar mij, gericht en doordringend, met een houding van ok wat ga je doen? Wat betekent dit? Groeten Sarah juli

  1. Hoi Sarah,

   Wat een gave droom! Waar in jouw leven zou je op dit moment wel wat energie van het alter ego van David Bowie kunnen gebruiken? Je beschrijft Ziggy als een icoon voor lijden, een speciale gedurfde man met charisma, die in staat is een trend te zetten en die beweegt op een manier waar jij van houdt.

   Wat mij betreft allemaal aanwijzingen dat dit eigenschappen zijn, die jou kunnen helpen in wat jou op dit moment te doen staat in je eigen leven. Ben benieuwd of er bij het lezen van mijn antwoord een situatie in je opkomt waar jij de eigenschappen of de manier van bewegen van Ziggy kan gaan inzetten?!

   Harte-groet,
   Marielle

   1. Sarah Juli

    Beste Marielle,

    Sorry het was een typefout het moet zijn is een icoon voor mij in deze tijd.
    Ja het klopt wat je zegt, ik wil Berlijn gaan bezoeken om de taal te gaan leren, maar heb er wat angst voor, David Bowie had lef en was creatief ik ben dat onderweg verloren, maar wil me zachtjes aan weer terug vinden het speelse dat ik had, en de durf die ik had zachtjes aan weer in mijn leven te brengen….het emotioneerd mij wel hoor, maar ben er mee bezig om in de sprong in het diepe te wagen en ervoor te gaan!! Hartelijk dank voor jouw snelle reactie ik heb er veel aan !! In laat je wel weten hoe ik daarin gevaren ben, wordt vervolgd!! Lieve groeten Sarah Juli

    1. Lieve Sarah,

     Wat een ontroerende reactie, dank je. Het feit dat jij zo expliciet hebt gedroomd over Ziggy zegt mij dat het jou zeker gaat lukken om jouw lef en creativiteit weer terug te vinden. Het zit immers al in je. Dat Ziggy hierin maar een inspirerend voorbeeld voor je mag zijn!

     Harte-groet,
     Marielle

     P.S. Een sprong in het diepe wagen is altijd spannend, maar ergens is het ook een vorm van vol in het leven stappen en dat gun ik je van harte! Ik wens je veel plezier en geluk in Berlijn en kijk uit naar je vervolg-dromen!

 4. `ik had vannacht een droom over Willem Alexander.
  Vannacht werd Willem Alexander (84 jr, stond er, maar hij zag er uit zoals hij nu is) vermoord in mijn droom. Ik droomde een andere droom en ineens kwam mijn dochter met het nieuws en met tv-beelden van een brute moord op Willem Alexander. Hij was zijn dochter (8 jr) aan het halen van zwemles en rende naar een voetbaldoel om bescherming te zoeken. Daar werd hij neergeschoten en hij schreeuwde het uit en werd van dichtbij nog meerdere keren neergeschoten. Het was een enorm bloedbad. Ik werd misselijk en geschokt wakker. Waar kwam dit ineens vandaan? Ik droomde namelijk eerst over mijn buurman en mijn broer die bij elkaars (tandarts)praktijk op bezoek waren. Op het moment dat het nieuws van de koning kwam waren we in de (fysio)praktijk van mijn buurman en buurvrouw en kreeg mijn broer (dans)oefeningen voorgedaan door mijn buurvrouw. Dit beeld en deze droom werd dus ineens verstoord door het nieuws over de koning. En wat betekent dit?

  1. Esther van Nieuwburg

   Hallo Minke,

   Dank voor je droom. Beroemde mensen als koning Willem-Alexander representeren dat wat wij in hen menen te zien. Mijn eerste vraag zou dan ook zijn: Wie is hij voor jou? Welke kenmerken dicht je hem toe? Dat geeft inzicht in (het deel van jou) waar de droom over gaat.
   Nu wordt deze man op vreselijke wijze gedood in je droom. Eigenlijk afgeslacht als ik het zo lees. Dan, wetende wat hij voor jou betekent, kun je kijken wat daar wordt gedood. Welke eigenschappen van W-A, die je in jezelf herkent, mogen er niet zijn? Worden bloederig in de kiem gesmoord en laten je misselijk en geschokt achter?

   Waar je daarnaast naar kunt kijken zijn de leeftijden die zo helder zijn. 84 en 8. Oud en jong. Waar kunnen zij naar verwijzen?

   Tenslotte het begin van je droom. De (dans)oefeningen in de (fysio)praktijk. Ben jij ergens aan het oefenen in de praktijk? Wordt je iets voorgedaan? Voorgehouden misschien? En hoe is dat verbonden met dat heftige tweede deel? Waarin een deel van jou wordt afgemaakt totdat je maag ervan omdraait?

   Ik ben heel benieuwd wat mijn uitleg en de vragen bij je oproept Minke. Fijn als je dat laat weten.

   Esther

 5. Hoi hoi, geheel onbewust, maar het is bijna koningsdag. Maar dan in 2020 : )

  Ik heb in het verleden ook al eens gedroomd over koning Willem-Alexander. Die ga ik hier nog eens neerzetten.

  Maar nu eerst mijn droom van vannacht.

  Ik droomde dat ik een cursus duiken volgde in een groepje. We stonden in het zwembad en koning Willem-Alexander was de badmeester. Hij was ontzettend aardig en stelde zich als een goede leraar op. Hij was heel groot en zag er zwaarlijvig uit. Toen hij ons zijn duik liet zien, was het een enorme plons! En hij kwam een beetje op zijn dikke buik terecht. Toen hij uit het water kwam stonden we allemaal om hem heen. Hij reageerde heel open en vriendelijk. Hij vertelde dat hij erg gevoelig is geworden en alles heel intens voelt.
  Na de cursus, toen iedereen weer weg was, bleef ik nog even zitten. We zaten erg dicht naast elkaar en we kletsten. Ik werd verliefd en wilde hem zoenen. We zoenden elkaar en knuffelden samen. Maar ik had wel een beetje het gevoel dat het stiekem moest en ik dacht aan koningin Máxima. Dit ging een klein poosje verder. We gingen aan een grote tafel eten en een bediende ontving ons hartelijk. Hij knuffelde mij opeens heel intens. Maar opeens veranderde hij is een soort monster met lange tentakels. De tentakels zogen bloed uit mij. Hij vertelde dat hij zó graag bloed van me wilde. Ik was teleurgesteld in hoe het nu liep en in de koning. En ik werd bang voor hem en probeerde te vluchten in het koningshuis. Het was heel groot en er waren veel verdiepingen. Er waren veel mensen in het paleis, maar de koning had het echt op mij gemunt, hij wilde alleen mijn bloed. Opeens was mijn jongste dochter daar. Ik stuurde haar naar de wc en dat ze achter zich de deur op slot moest doen. Ik was bang dat het haar niet lukte om het slot te draaien en dus liep ik mee. Later rende ik naar boven en het werd een bloedbad.. iedereen in zijn buurt werd vermoord.. Opeens was daar een man (niet gezien wie) met een pistool. Mijn dochter liep er ook en hij greep haar. De koning (het monster) liep op ze af. De man deed het pistool in zijn en mijn dochters hand en schoot zo 3 keer. Ik vond heel naar om te zien en ik dacht dat ze nu een trauma voor het leven zou hebben..

  Nou dit was mijn droom waarin het erg mooi begon en tragisch afloopt..

  Groetjes Daphne

  1. Esther van Nieuwburg

   Hallo Daphne,

   Dank voor je bijzondere droom, die inderdaad zeer goed getimed is zo met de verjaardag van onze koning voor de deur.

   Ik wil beginnen met de hoofdrol van de koning in je droom. Een koning als symbool staat boven het gewone volk. Hij beschermt en verbindt en staat voor eenheid. In het eerste deel van je droom speelt hij die rol met verve. Hij leidt de groep, die zich om hem heen verzamelt. Hij is groots aanwezig, maar toch aardig en benaderbaar. Dan onthult hij wat van zijn innerlijk; dat hij gevoelig is. Alles intens voelt. Daarmee stelt hij zich kwetsbaar op en daalt als het ware af naar ons niveau.

   Hier zou je je af kunnen vragen waar in je leven je dit nu herkent Daphne? Dat je eerst ergens boven stond, de leiding had en wellicht de macht. Maar jezelf hebt bloot gegeven. Je gevoelens hebt getoond en je daarmee kwetsbaar hebt opgesteld.

   Dan gaat de droom verder. Jullie zitten op hetzelfde niveau. Je bent alleen met hem en het wordt intiem. Er is liefde, geknuffel en gezoen en dan ook schuldgevoel omdat het stiekem is, je eigenlijk niet eerlijk bent naar zijn vrouw.

   Waar gaat dit over Daphne gelet op waar je het verhaal herkent in je leven? Waar was je kwetsbaar, intiem, maar ook niet helemaal eerlijk naar jezelf?

   Dan verandert de droom. De knuffelende koning wordt een opdringerig monster met tentakels, die enkel uit is op je bloed.

   Als ik denk aan bloed, denk ik aan leven. Het bloed uit iemand zuigen, is het leven er uit zuigen. Waar herken je dat? Waar wordt het leven er zo uitgezogen dat het bloedeloos wordt? En op zo’n schaal, zo krachtig dat er sprake is van een bloedbad?

   En welke rol speelt je dochter daar in? Wat ziet zij, doet zij of weet zij? Iets waarvan je bang bent dat ze het haar leven lang met zich mee zal dragen? Hier is wel de vraag of het over je echte dochter gaat of over dat deel van jou dat nog kind is; je onschuld.

   Tenslotte: Drie keer wordt er geschoten. Door een hand in een hand. Een krachtig beeld. De handen die elkaar versterken en die nog eens versterkt worden door de drie schoten. Het lijkt mij dat het monster wel gedood is, maar dat lees ik niet. Enkel dat je het een naar beeld vindt.

   Wie is eigenlijk het monster in je droom Daphne? Is het een deel van jou? Een schaduwkant die zich moeilijk laat doden? Waar je niet graag naar kijkt?

   Ik hoop dat mijn uitleg en de vragen je verder helpen om inzicht te krijgen in je droom Daphne. Ik hoor graag terug wat jouw bevindingen zijn.
   Esther

   1. Wow, bedankt voor je reactie. Fijn om nu even gezien te worden, omdat ik nu ontzettend aan het worstelen ben met mezelf en mijn emoties.

    Het eerste stuk, de leiding, de controle en verbinding (kwetsbaarheid) – ik schommel in het leven, van verbinding (Ik kan grip vinden, ik voel me verbonden en ik kan kwetsbaar zijn) naar absolute afzondering (boos, schaamte, lusteloosheid, alleen voelen, onmacht) – momenteel verzand ik in dit laatste en ik weet dan ook even niet goed wat te doen, of waar en hoe ik hulp kan vragen. Daarom voel ik erg de behoefte te reageren..

    Het tweede blokje, kwetsbaar, intiem, maar ook niet helemaal eerlijk naar mezelf, gaat waarschijnlijk over de relatie met mijn ex, ik voel nog steeds de behoefte intiem te zijn met hem, maar telkens als ik mij kwetsbaar richting hem (en of naar mijn familie) opstel, geraak ik teleurgesteld en niet voldaan, of ik krijg de wind van voren. Dus zodra ik deze behoefte voel opkomen en ik hier iets mee ga doen richting hen, ben ik niet trouw en eerlijk naar mezelf. Ik verlies mezelf en raak uit balans of in een depressie.

    Daar heeft het bloed zuigen ook mee te maken denk ik, want ik verlies mijn evenwicht, mijn levenslust zodra ik hier in verzand.

    Het feit dat ik in deze toestand niet of weinig thuis ben (het licht brandt wel, maar er is niemand thuis), of de spanningen vanwege mijn ingehouden gevoelens, en met name de boosheid, waarmee ik geen kant op kan, dit is zo eng en confronterend, zowel voor mij als mijn kinderen. Ik zie en hoor dan wat er gebeurt, ik merk ook dat mijn kinderen hier tegenaan lopen, hetzelfde weer als wat ik vroeger voor mijn kiezen kreeg, de spanningen en de afwezigheid van een ouder. Dat doet erg pijn en ik kan hier dan nog meer in verzanden.

    Het 3 keer schieten, hand in hand, dit weet ik niet goed.. maar kan wellicht te maken hebben met mijn kracht, die ik heb weten te vinden om weer voor me zelf te staan, misschien gezamenlijk met mijn ‘innerlijk’ kind, maar ook met mijn kinderen samen.
    Dat ik dit een naar beeld vond was in mijn droom, omdat ik bang was voor het vervolg… het trauma dat zou volgen..

    Het monster in mijn droom zou dan mijn boosheid, mijn schaamte, mijn behoeftes (vanuit emotie), mijn depressie zijn.. Dit deel durf ik slecht onder ogen te komen. Zodra ik hierin verzand zie ik alleen nog maar diepe afwijzing vanuit mijn omgeving. Ik voel me dan zo zo slecht, zo niet waardig genoeg, wat het niet makkelijk maakt om hier weer uit dat drijfzand te stappen..

    Bedankt voor je bericht.
    Liefs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *