Kerstgroet

🎄🦌✨Kerstgroet✨🦌🎄

Dag lieve dromers,

Kennen jullie het gevoel dat het einde maar niet in zicht lijkt te komen? Gezien de huidige omstandigheden schatten wij in van wel. Kerst zou echter Kerst niet zijn, als er niet ergens op de wereld al een lichtje onderweg is dat iedere dag een stukje groter wordt.

En wie sluiten er van nature eigenlijk beter aan op deze gedachte, dan wij dromers? Waar de dagen korter worden en het licht zich terugtrekt, verheugen wij ons immers vooral op het langer worden van de nachten en het toenemende licht in onze dromen.

Vanuit deze manier van kijken delen we ter inspiratie graag het volgende Kerstverhaal met jullie. Het staat beschreven in het boek “Synchroniciteit”, de innerlijke weg naar leiderschap” van Joseph Jaworski:

‘Vertel me eens wat een sneeuwvlok weegt’, vroeg een koolmees aan een duif.
‘Niets meer dan niets’, was het antwoord.
‘In dat geval moet ik je een wonderbaarlijk verhaal vertellen’, zei de koolmees.

‘Ik zat eens op de tak van een dennenboom, vlakbij de stam, toen het begon te sneeuwen. Niet hevig, geen razende sneeuwstorm, nee, gewoon, zoals in een droom, zonder enig geweld. Daar ik toch niets beters te doen had, begon ik de sneeuwvlokken die op de naalden en twijgjes van mijn tak neerdaalden te tellen. Ik was precies bij nummer 3.741.952 toen de 3.741.953e sneeuwvlok op die tak viel. Niets meer dan niets zeg je, maar de tak brak af.’

Na dat verhaal te hebben verteld, vloog de koolmees weg. De duif, sinds de tijd van Noach een autoriteit in vredeszaken, dacht een tijdje over het verhaal na en zei tenslotte in zichzelf: ‘misschien ontbreekt er nog maar de stem van één mens om tot vrede in de wereld te komen.’

Wij willen jullie heel hartelijk bedanken voor alle mooie, spannende, bizarre, wonderlijke, ontroerende, helende en hoopgevende dromen die jullie dit jaar met ons gedeeld hebben en we wensen jullie allen hele fijne feestdagen en een frisse start van 365 gloednieuwe dagen én nachten!

Nanske, Esther, Mariëlle

P.S. Zin om tijdens de Kerstperiode onze blogs over de Heilige Nachten te lezen?

9 gedachten over “🎄🦌✨Kerstgroet✨🦌🎄”

 1. Mooi! 🙂 een bijzonder mooi 2020 met heel veel sneeuwvlokjes die samen het gewicht mogen geven aan de omwenteling, the shift die op aarde bezig is! Een gezond en vreugdevol 2022 Mariëlle en andere dromers. Laat ons er zorg voor dragen dat we vreugde blijven uitstralen/ uitdragen, dat we de vreugdekracht blijven voelen ondanks wat er rondom ons gebeurd. Samen als sneeuwvlokjes kunnen wij het verschil maken. Bedankt voor de mooie tekst Mariëlle. <3

  1. Marielle Borst

   Dank je wel lieve Christina! Leuk om van je te horen, ik dacht gisteren nog aan je: Voor jou ook de allerbeste wensen voor een liefdevol 2022 vol inspiratie en mooie dromen!

 2. Wat een mooi verhaal, daar word ik blij van.
  Jullie hartelijk dank voor de inzichten die jullie geven door het verklaren van dromen. Ik merk dat ik daar veel aan heb en stel mezelf nu vragen als ik weer eens zo wonderlijk gedroomd heb.
  Heel fijne feestdagen en een prachtig 2022 gewenst met veel ‘sneeuwvlokjes’ 😉

  1. Marielle Borst

   Wat heerlijk om te horen dat je veel hebt aan de inzichten die uit werken met dromen voortkomen: dank je wel Marianne! Voor jou ook hele fijne feestdagen en een heel goed 2022 met prachtige dromen!

 3. Wat een prachtig en bemoedigend en ontroerend verhaal, dank jullie wel! Ik ga het de wereld insturen.

  Ik wens jullie een periode en een nieuw jaar vol lichtpunten toe. Hartelijke groet, Jetty Modijefsky

  >

  1. Marielle Borst

   Grote glimlach hier bij het lezen van jouw reactie. Het illustreert zo mooi dat lichtpuntjes de neiging hebben steeds een stukje groter te worden. Kortom: Dank je wel Jetty, voor jou ook de allerbeste wensen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *