Licht in dromen

Licht in dromen

In deze donkere tijd zo richting de Kerst zijn veel mensen bezig met een eindspurt. Afrondende activiteiten op het werk, kerstborrels, kinderactiviteiten als een schoolgala, het inzamelen voor een goed doel.

In het donker van en naar huis

Het is nog donker als je naar je werk of naar school gaat. Het is weer donker als je thuiskomt. Wat we als vanzelf doen is lichtjes ontbranden. We versieren ons huis met lichtjes. Misschien heb je adventskaarsen waarbij je vier zondagen voorafgaand aan Kerst steeds een kaars extra aandoet. Zoals ik hier zit op mijn werkkamer zijn er drie kaarsen aan. Nog een week en dan wordt het rustig: lekker vakantie, vrij.

In deze tijd krijg ik veel dromen opgestuurd. Soms hele ‘donkere’ dromen met veel spanning. Maar ook mooie ‘lichte’ dromen, juist als tegenhanger van het meer donkere gevoel.

Bron van hulp

Ik ben weer onder de indruk ons dromenbestaan. Of je droom nu donker is of licht: het zijn beide vormen van hulp, die zich alleen in een verschillende gedaante tonen. Door stil te staan bij je droom, beelden ervan te tekenen of er met een goede vriend over te praten, worden je dromen een lichtspoor dat je kan helpen in donkere tijden. Ze helpen ons onszelf te herinneren aan wie we in essentie zijn. Een vriend had een prachtige droom;

Himalaya droom

Ik ben in de Himalaya omgeven door reusachtige witte berg pieken. Ik open mijn grote rugzak en uit de rugzak haal ik een prachtige witte roos te voorschijn. 

Voor hem is de Himalaya het gebergte waar hij zich helemaal thuis voelt. Toen we over de droom spraken stond voor hem de witte roos voor zuiverheid, puurheid, mededogen. Normaliter zou de roos helemaal geplet uit een reisrugzak tevoorschijn komen, maar dit was niet het geval. De roos was puntgaaf en helemaal vol in bloei.

Het was fijn bij hem te zijn en hem zo krachtig en in zijn element te zien. De energie van de droom was helemaal voelbaar toen hij er over sprak. Heb je ook een droom die je zo direct helpt herinneren aan wie je in essentie bent, schrijf het op deze blog. Dan inspireren we elkaar om een spoor van licht achter te laten.

Heilige nachten

Let speciaal tussen Kerst en Driekoningen op 6 januari op je dromen. Het is de tijd van de Heilige Nachten waarbij de dromenwereld en het dagbestaan het meest met elkaar verbonden zijn. De dromen geven zicht op het nieuwe jaar. Vind je het leuk meer te lezen over de heilige nachten? Kijk dan naar blogs over Mystieke niemandstijd en de Heilige nachten.

We wensen je een goed 2017 met heel veel lichtjes op je pad.

Door: Nanske Kuiken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *