Verhuizen in dromen

Droom over verhuizen

Een van de meest populaire blogs op deze Dromenblog gaat over huizen. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de betekenis van hun droom met een huis en plaatsen hun dromen op de blog. Afgelopen tijd plaatste een lezeres de volgende droom:

Ik droom al een paar nachten dat ik aan het verhuizen ben. Een leuk appartement met grote raampartijen en twee leuke balkonnetjes. Helaas kan ik daar nog niet bij, het ligt vol met rommel en de ramen zijn dichtgegroeid met beplanting. Er moet nog veel gebeuren, veel achterstallig onderhoud. Er staan zelfs nog spullen in van de vorige bewoner. Maar het gekke is, dat mijn persoonlijke spullen er al wel staan, maar mijn meubels staan nog in het andere huis. Als ik wakker word ben ik doodmoe, maar nu had ik voor het eerst een fijn gevoel dat ik van het huisje wat ging maken…

Dromen over een nieuw huis

Wanneer je verhuist maak je een overgang. Je gaat van dat wat je helemaal kent, met al je dagelijkse gewoonten, de piepjes en de kraakjes in je huis, de vaste plek voor je spullen, naar een nieuwe plek. Vaak vraagt het wat tijd om te wennen. Waar zitten de lichtknopjes, waar leg ik mijn sleutels, hoe richt ik het in? Je groeit als het ware in je nieuwe huis en gaat je weer ‘thuis’ voelen. Bij dromen over verhuizen kijken we op psychologisch- en zielsniveau ook naar die overgangen.

Huizen staan voor wie je zelf bent en hoe je in het leven staat

insect uit cocon

Deze droomster is een overgang aan het maken. Ze is in ontwikkeling. Ze gaat naar een leuk appartement met balkonnetjes. In een mailwisseling over deze droom schreef ze dat haar nieuwe huis staat voor een huiselijk en intieme sfeer waar ze kan genieten met haar kinderen en waar ze de momenten van het leven kan vieren. In de droom staan haar persoonlijke spulletjes, het meest dichtbije van haar bezit, al in het nieuwe huis. Je kunt zeggen, in het diepst van haar wezen herkent ze al dat ze die eigen sfeer zou kunnen creëeren, zoals haar nieuwe huis, haar nieuwe manier van zijn, is.

Werk aan de winkel

Daarnaast is er in de droom natuurlijk nog wel werk aan de winkel. Er is nog rommel, het is dichtbegroeid met beplanting. Het is belangrijk dat ze schoon schip gaat maken en ook echt handen en voeten gaat geven aan die nieuwe sfeer. Dat ze onder ogen gaat zien wat haar nog belemmert. De droomster schreef dat ze bezig is haar onderdrukte gevoelens over het verleden te verwerken en te leren om niet meer naar de standaard van anderen te leven maar haar leven zelf in te vullen, op haar eigen manier. Zo kan ze ‘de ramen open zetten’ en ook naar buiten uitstralen wie ze van binnen is.

Wat leuk is om te vertellen is dat de droomster schreef dat ze geraakt was door de uitleg en dat haar ‘appartementje’ bijna klaar is.

Wanneer je nu zelf merkt dat je vaak droomt over huizen en er een ontwikkelstap op handen is, stuur ons je dromen. Ook start binnenkort bij het ITIP de Opleiding en het Persoonlijk Traject, een fijne plek om grote levensstappen te maken.

Door: Nanske Kuiken

28 gedachten over “Droom over verhuizen”

 1. Vannacht droomde ik dat ik verhuisd was. Ik ben benieuwd naar de uitleg van mijn droom.
  Ik woon in een gezellige woning naast een aardige buurvrouw. Ze heeft een leuke hond. De woningen zijn wel gehorig maar dat kan ik hebben omdat de buurvrouw aardig is. Ik word geattendeerd op een zwart stopcontact in de algemene ruimte. Als ik dat stopcontact gebruik, heb ik gratis elektriciteit. Als ik een stekker erin steek, past ie nét. Achterin het stopcontact zie ik de ogen van een andere buurvrouw. Ik ben bang dat ik haar ogen ga raken maar het stopcontact is zo gemaakt dat ik haar niet raak. Haar ogen gaan vanzelf dicht.

  1. Hallo Stefanie,

   Op een stopcontact staat elektrische spanning en het gaat over ‘contact’ maken. Zwart associeer ik met donker, in je droom kun je dat zien als iets wat in het donker ligt, in jouw schaduw, een deel van jezelf wat je liever niet ziet. Als je het zwarte stopcontact in je droom ziet als dat deel van jou waar spanning op zit en wat over contact maken gaat en wat in je schaduw ligt, wat roept dit dan bij je op? Je bent bang om de stekker erin te steken. Dat lees ik als, dat je bang bent om dit deel van jezelf te laten zien, omdat je bang bent de ander (een andere buurvrouw in je droom) mee te raken. De droom vertelt je, dat je hier niet bang voor hoeft te zijn. Dit gebeurt namelijk niet. Jouw ‘zwarte stopcontact’, lees: jouw manier van contact maken die je spannend vindt, is zo ‘gemaakt’ dat je de ander niet raakt. Dit vind ik een geruststellende gedachte! En, een aanmoediging van je droom om dit contact te maken. De ogen van de ander gaan namelijk vanzelf dicht. Ik ben heel benieuwd wat dit bij je oproept.

   Lieve groet
   Mayke

 2. Al een aantal keer droom ik dat ik terug ga naar mijn eerste huisje. Dan ben ik daar en besef ik pas dat het veel te klein is….er veel verbouwd moet worden of iets anders. Ik heb dan spijt dat ik het gekocht heb en wil weer terug naar mijn huidige huis.

  1. Hallo Davina,

   Dank voor je droom. Huizen in dromen gaan vaak over onszelf. Over hoe het met ons is gesteld. Jij gaat in je dromen steeds terug naar je eerste huisje, maar dat past je niet meer. Herken je dit? Dat je verlangt naar vroeger? Naar de tijd toen je daar nog woonde? Naar hoe je toen was figuurlijk, of misschien zelfs wel letterlijk (omdat je kleiner/dunner was)? Verlang je ernaar, maar weet je ergens ook wel dat dit niet meer is wie je bent, het je niet meer past? Dat jij nu verder bent, verandert bent of ‘verbouwt’ als het ware (zoals in de droom)?

   Het feit dat de droom vaker terugkeert, toont aan dat dit thema echt om aandacht vraagt.
   Graag hoor ik van je of mijn uitleg en vragen iets raakt bij je. Laat je dat nog weten?

   Esther

   1. Hoi Esther,

    Wat lief dat je reageert.
    Ik denk dat het komt omdat, ik toen in mijn beleving minder zorgen had. Mijn lichaam gezonder was en een plek dichtbij mijn ouders was. Het gekke is ook dat ik als ik in mijn droom daar ben ik spijt heb en terug wil naar mijn huidige huis ofzo. Ik zit nu ook middenin een emotionele fase…waarin ik patronen en angsten moet overwinnen en bijv. Mijn trauma voor autorijden wil overwinnen , maar ook verdriet doormaak met mijn gezondheid en zorgen om mijn ouders. En de zorgen lijken erger te worden naar mate ik ouder word.

    Groetjes Davina

    1. Hallo Davina,

     Ja, zoals je dit beschrijft: je zorgen in het oude huis waren kleiner, het leven eenvoudiger. Dat is waar je (onbewust wellicht) naar terug verlangt. En dan is het idd fascinerend dat je in de droom spijt krijgt. Dat je ziet wat er allemaal nog moet gebeuren. Om te komen waar je nu bent/te worden wie je nu bent?

     Het is gezien je droom misschien goed dit te beseffen: dat teruggaan geen antwoord is, je niet gaat helpen. Je moet het blijkbaar hier en nu doen met dat wat je gegeven is en je te doen staat. De droom vraagt je dit huis van nu; jouw lijf, jouw leven écht te ervaren en te bewonen. De droom vraagt om moed. Dat is wat ik erin lees.

     Esther

 3. Ik heb in de afgelopen maand 3 keer gedroomd dat ik een nieuw huis heb gekocht. . In de eerste droom een heel mooi huis met allemaal kruip en sluip door gangen. Ik laat het huis aan mijn zus zien. Plots krijg ik veel angst. Het huis ligt naast de A2. Al dat geluid daar ga ik vast last van hebben. Wat doe ik mijn kinderen aan. Moeten ze weg van hun vriendjes en naar een nieuwe school.
  In de 2e droom is het een verbouwde molen met schuur in de weilanden. Het huis is nog leeg. Weer die schrik. Wat doe ik mijn kinderen aan. Ik wil ook nier weg waar ik nu woon.
  3e droom. We hebben het huis van vrienden gekocht. Groot herenhuis. Het is maart en zeggen Dat we pas in de zomervakantie gaan verhuizen zodat de overgang voor de kinderen makkelijker is. Weer angstig gevoel. Waarom wil ik dit wat doe ik de kinderen aan. Het huis is mooi maar past niet echt bij mij.

  Ik vraag me af wat dit betekent. Kunnen jullie me helpen?

  1. Esther van Nieuwburg

   Hallo dromer,

   Drie keer sta je op het punt te verhuizen en drie keer vraag je je af wat je je kinderen aan doet. Dat is de centrale boodschap.

   Verhuizen, het betreden van een nieuwe behuizing. Is dat herkenbaar? Begin je aan iets nieuws of ben je bezig met het ontdekken van (nieuwe delen van) jezelf?
   Als je nu naar je leven kijkt, waar herken je dan de angst uit je droom ‘Wat doe ik mijn kinderen aan?’ door dat nieuwe aan te gaan?

   Heel graag hoor ik van je wat mijn vragen oproepen.
   Esther

   1. Hi Esther, dank voor je hulp. Ik ken het ontdekken van mezelf. Ik ben bezig met coaching om meer vanuit mijn eigen waarden te gaan leven. De angst herken ik minder.. misschien in het niet durven veranderen van mijn werk.. ik twijfel steeds. In mijn werk doe ik veel leuke dingen maar het put me ook uit en het voelt niet of ik zo krachtig ben als ik zou kunnen zijn.

    Wat ik gek vind is dat de nieuwe huizen helemaal niet echt aanlokkelijke plekken zijn

    1. Esther van Nieuwburg

     Hallo dromer,

     Persoonlijke ontwikkeling kan op een diep niveau werking hebben. De dingen die je daarin tegen komt zijn niet altijd leuk om te ontdekken. Vaak verre van zelfs. Het is een pijnlijk proces voor de persoonlijkheid om afscheid te nemen van het vertrouwde. Het nieuwe wat je zoekt (hier in de vorm van huizen) lijkt niet altijd aantrekkelijk.
     Maar in de droom heb je vooral angst wat het met je kinderen doet. Dat kan letterlijk zo zijn, dat je onbewust angst hebt of je kinderen de nieuwe jij waar je in transformeert zullen accepteren. Voor hen valt immers ook het vertrouwde weg.
     Maar je kinderen in de droom kunnen ook iets anders representeren. Om te weten wat dat zou kunnen zijn, vraag ik je de kinderen uit de droom voor je geestesoog te halen en te beschrijven. Hoe zijn ze, wat doen ze, hoe zie jij ze? Dit hoeft niet te rijmen met de werkelijkheid. In de antwoorden ligt wellicht besloten waar je bang voor bent, of wat je uit alle macht probeert te beschermen.

     Esther

     1. Hi Esther, ik zie ze niet mijn droom maar in mijn droom voel ik hun pijn als ze zich alleen voelen. Ik ben bang dat ze opnieuw vriendjes moeten maken en daarin ook teleurgesteld kunnen worden. Het gemis van vriendjes en een omgeving die ze kennen en waar zij zich prettig in voelen. Ik weer niet of ze al dat nieuwe wel aankunnen

     2. Esther van Nieuwburg

      Hallo Dromer,

      Dankjewel voor je antwoord. En nu is de vraag of dit over jou gaat. Over de ontwikkeling die je door maakt.
      Voel jij pijn, als je alleen bent (in dit proces)? Ben je bang nieuwe vrienden te moeten maken en daarin teleurgesteld te worden? Ga jij je oude omgeving, je oude manier van leven missen? Kun jij al dat nieuwe wel aan?
      Dat is wat de droom aan je vraagt.

      Esther

     3. Hi Esther, ik wil je bedanken. Bijzonder dat een totale vreemde zo kan helpen. Het voelt alsof de kinderen mijzelf representeren. Dat ik zelf nog niet klaar ben om ‘te verhuizen’ de ‘nieuwe huizen’ lijken ook nog niet te passen voor mij. Het geeft me rust. En dat is prettig voor een ongeduldig mens.

 4. Ha die Mariëlle,

  Dank voor je duiding en Paaswens! Ik verlang al jaren naar een rustige stille plek.
  Het is mooi zoals je uitdrukt de kapotte en versleten dingen die aandacht vragen. Herstellen van pijn neemt jaren of decennia in beslag. Nu ruim 10 jaar later merk ik dat weer. Evenwicht zoeken en herstellen in de geest en het stille en alleen willen zijn, geen ruis! Deze plek zou veel voor mij betekenen als mijn droom-verlangen uitkomt. Het nieuwe hoofdstuk zou voor mij betekenen om mijn gekoesterde wens te laten uitkomen en gaan schrijven. De zoektocht naar de juiste plek en stilte komt niet aanrollen. Het loslaten is een onderdeel van het gekoesterde uit laten komen.

  Het verhuizen wijst op het anders inrichten van mijn leven. Ik zoek in mijzelf naar een stille plek, verstilling. Wanneer ik bij die plek kan komen voelt dit als thuiskomen. Het zal er dan vredig en licht zijn. Voor mensen die over verhuizen dromen zou dit een universele boodschap kunnen zijn. Soms komen droomverhuizingen ook uit weet ik.

  Zonnehemels zou ik kunnen zien als de paraplu die bescherming biedt. Maar de kapot en vreemd uitziende zonnebanken wijst erop dat er niet voor 100% bescherming is. Daarentegen is de mooi uitziende zonneschommelbank met hemel nog in zeer goede staat en geeft dus een goede bescherming. In de droom had A daar minder oog voor.

  Ook jij een aangename Pasen gewenst.
  ❤️
  Dory

  1. Marielle Borst

   Hallo Dory,
   Jouw verlangen naar schrijven is voor mij heel voelbaar. Wie weet volgt de plek ‘vanzelf’ als jij dit verlangen gaat volgen. Nou ik je reactie lees, herinner ik me opeens weer dat de 2-persoons schommelbank het droomelement was dat me het meest raakte. Alsof de wiegende beweging die een schommelstoel maakt jullie beiden de koestering kan geven die helpt bij het aandacht geven aan dat wat versleten en kapot is. Soms helpt een wiegende beweging meer dan woorden. Maak gebruik van je eigen talent om soepel heen en weer te bewegen tussen dag- en droombewustzijn en weet dat je zo altijd even (samen met A) in deze droomschommelstoel kan gaan zitten…
   ☀️
   Marielle

   1. Hallo Mariëlle,

    Dank voor je reactie en geestig om te lezen over je beschrijving schommelstoel. Het droombewustzijn is de (stille) plek in de mens om zijn verlangens te creëren, te zaaien en te verwezenlijken. Wanneer je dit doorhebt, begrijpt en weet hoe uit te voeren is het meestal een ‘o, ja moment’ zo makkelijk kan het zijn. Die momenten zijn er niet dagelijks. Je kunt wel verlangen, maar dat wil niet zeggen of het rap bereikbaar is. De creatie aan je leven geven is iets wat ik wel beter ben gaan begrijpen en leren doen. Dat heeft al vele mooie magische momenten gegeven. Het wiegen is van oudsher een troostend en koesterend iets voor de mens. Vanaf baby word je gewiegd en een schommelstoel is niet helemaal gelijkwaardig, maar goed genoeg om stil te worden. Ik heb vooral behoefte om alleen te zijn (geen ruis) en niet afgeleid te worden. Dat is altijd lastig in een relatie om daadwerkelijk een fysieke afzondering te zoeken/creëren. Daarom mijn wensdroom van een groter huis en stillere plek. Wie weet nog even geduld. Zeker met het corona, nu komt alles op de lange baan voorlopig met onze plannen!

    Een schommelgroet,
    Dory

 5. Hallo droomlezers,

  4 april 2020.

  A (is mijn geliefde ) koopt een huis met mooi vue/uitzicht, zonnig weer en veel terrein.

  A neemt mij mee naar een huis op een stille plek. Eenmaal binnen voelt het al meteen prettig en als we in de tuin lopen zie ik een prachtig uitzicht/vue over weilanden en in de verte bosranden.

  De zon schijnt heel fel en in de tuin staan 2 vreemde stalen constructies met versleten en gescheurde zonnedoeken. Ze dienden als een soort vreemde zonnehemel. Ook staat er een mooie grijs getinte 2 persoons- schommelbank die er nog heel goed uitziet. Ik vraag aan A blijft deze bank ook hier staan? en ik zeg tegen A die doeken van de zonnehemels/banken zijn niet mooi, omdat ze versleten en kapot zijn, die moeten we opnieuw bekleden. Het lijkt net op een frame van een halve kleine autobus. Moeilijk te omschrijven waar ze nu het meest op leken.

  We kijken naar de tuin en ik vraag hoeveel grond hoort erbij het huis. A zegt: schrik niet, het was eerst zoveel en nu zoveel, maar altijd nog groot genoeg zeg ik. Ik zie een omgeploegd terrein waar je kunt tuinieren en een moestuin aanleggen.

  Natuurlijk wil ik graag verhuizen en dit schemert al jarenlang door mijn hoofd, maar de laatste tijden is ook mijn geliefde ermee bezig. Hij staat er meer voor open, vandaar zijn initiatief in de droom, zeer verrassend. Verder heeft deze droom een universele boodschap voor ieder mens op aarde in zich.

  lieve zonnegroet,

  Dory

  1. Marielle Borst

   Hallo Dory,
   Als ik je droom lees voel ik een groot verlangen. Een verlangen naar een plek waar het stil en zonnig is en waar de natuur dichtbij is. Waar ruimte om je/jullie heen is en waar tijd en aandacht is om te herstellen wat versleten en kapot is. Mooi detail van de droom vind ik nog dat stuk omgeploegd terrein. Alsof jullie aan een heel nieuw hoofdstuk kunnen beginnen, dat nu nog helemaal open voor jullie ligt. Wie weet komt dit huis er ooit in het echt en/of wie weet kan je de eigenschappen die je zo in dit huis aantrekken ook nu al integreren in je/jullie leven.

   Ben benieuwd naar de universele boodschap!
   Ik zou zeggen: ❤️!
   Fijne Paasdagen voor jou en A,
   Marielle

 6. Hoi Marielle, dank voor je toelichting. Ik had een soortgelijke droom en vraag me af of dit ook gaat over je eigen plek innemen.

  ”Gerommel aan/in huis. Ik ga kijken en ben geschokt als ik de nieuwe buren in onze grotere hal zie. Ze hebben een verborgen tussendoor gevonden en zijn de muren aan het schilderen (in hun kleurkeuze). Er staan zelfs twee meubels van hen in alsof het hun huis is. Ik ben boos en bij hen is er verbazing. Hoezo is dit raar? Ik laat ons huis zien of stap door hun deur heen, dingen zijn veranderd en delen van muren zijn gepleisterd. Ik vraag aan mijn vader wiens huis eerst was. Hij legt uit dat eerst die van ons was en dat daarna is uitgebouwd naar wat nu het huis van de buren is geworden. We zitten aan elkaar vast. Verwarring bij mij.” Ps. Mijn man komt niet in de droom voor.

  1. Marielle Borst

   Hoi Joyce,
   Dank je wel voor het delen van je droom en je vraag! Volgens mij klopt het helemaal dat deze droom gaat over je eigen plek innemen (en volgens mij gaat het ook over de verwarring die je aan het einde van de droom ervaart). Ik ervaar je droom ook als ontroerend, want volgens mij is dit nou echt een droom die een bron van hulp voor je kan zijn.

   Ik begin even bij het begin:
   Deze droom laat zien dat mensen die dichtbij je leven (de buren) het heel normaal vinden om zich jouw ruimte toe te eigenen zonder daarover in contact te treden met jou. Jij wordt hier (in mijn ogen terecht) boos over (en neemt daarmee je plek in), maar de buren reageren vervolgens met verbazing op jouw boosheid: “Hoezo is dit raar?”

   Allereerst is het belangrijk dat je voor jezelf onderzoekt of dit iets is dat je herkent in je dagelijkse leven: dat mensen over jouw grenzen heen gaan en verbaasd zijn als jij boos wordt? Als je dit herkent, dan zou ik deze droom zien als een uitnodiging om te gaan oefenen met het innemen van je eigen plek en het aangeven van je eigen grenzen.

   Wat er daarna in de droom gebeurt is in mijn ogen essentieel. Als de buren aangeven dat ze hun eigen gedrag totaal niet raar vinden, ga je bij je vader te rade. Je zoekt hiermee het antwoord buiten jezelf (bij een vertrouwd iemand die tevens voor een autoriteitsfiguur zou kunnen staan in de droom). Is dit ook iets dat je herkent, dat je onzeker wordt als het om grenzen en het innemen van je plek gaat en dan steun zoekt bij iemand anders?

   Als uit het antwoord van je vader blijkt dat de buren en jij qua plek aan elkaar vast zitten ontstaat er bij jou verwarring en dat kan ik gevoelsmatig heel goed begrijpen, want hoe kan je nou goed je eigen plek innemen en je grenzen aangeven als voor jou niet helemaal duidelijk is waar (de plek van) de een ophoudt en de (plek van) ander begint? Logisch dat je dan bij iemand anders te rade gaat, maar het is heel belangrijk dat je jouw eigen grenzen en jouw eigen plek in jezelf kunt ervaren zonder dat je daarbij afhankelijk bent van de reactie of de mening van een ander. Jouw grens is tenslotte jouw grens en daarmee helemaal van jou.

   Ik raad je aan om eens iets te lezen over de symbiotische karakterstructuur, want dat gaat bij uitstek over verwarring op de grens.
   Heb je hier iets aan? Laat het me gerust weten als je nog vragen hebt!

   Alle goeds,
   Marielle

 7. Vannacht was mijn droom er eentje over verhuizen.
  Ik ging verhuizen, mijn huur opgezegd. Maar ik had nog geen andere woning, mijn oude woning inmiddels al bewoond door nieuwe mensen.
  Vervelende was dat veel van mijn eigen persoonlijke spullen zoals foto’s etc nog in het huis aanwezig was.
  Ik raakte lichtelijk in paniek door deze droom, geen nieuwe plek, geen eigen spullen.

  1. Marielle Borst

   Hallo Maria,
   Dank je wel voor het delen van je droom! Dromen over huizen laten vaak zien hoe het met je gaat. Deze droom gaat volgens mij over je eigen plek innemen. In de droom nemen andere mensen jouw oude plek in, terwijl jij zelf nog geen nieuwe plek hebt. Zo raak jij van je plek. Ook dat wat van jou is (je persoonlijke spullen zoals foto’s) raakt zo buiten je bereik.

   Herken je dat in je dagelijks leven? Dat anderen jouw plek innemen en jij met lege handen achterblijft? Als je dit herkent kan je deze droom zien als een uitnodiging om je bewust te worden van wat je doet op momenten dat het aan de orde is om je eigen plek in te nemen en dat wat van jou is niet uit handen te geven.

   Zou het leuk vinden om van je te horen of dit je verder helpt!
   Alle goeds!
   Marielle

 8. Hoi,
  Ik heb gedroomd dat ik in een nieuw huis woonde. Alleen het voelde alsof ik erop achteruit was gegaan. Het huis was groter, maar helemaal niet naar mijn smaak ingericht. Het was vrij kaal, karig en het voelde als een tijdelijk onderkomen. Ik voelde me ook best eenzaam daar. Als ik naar boven liep waren er 2 slaapkamers naast de mijne, maar die waren praktisch leeg. in een slaapkamer waren soort van 2 lelijke luikjes/openingen in de muur die ik met vloerkleed probeer te verbergen. Ik werd wakker met gemengde gevoelens.
  Groetjes, Ana

  1. Marielle Borst

   Hoi Ana,
   Wat leuk dat je een droom met ons deelt, dank je! Als je over een huis droomt zegt dat meestal iets over hoe het momenteel met je gaat. Aangezien jij over een nieuw huis droomt, zou het zo kunnen zijn dat er in jouw leven onlangs een nieuwe fase is aangebroken. Klopt dat? En lukt het je om de eigenschappen van het huis uit je droom met waar jij nu staat in je leven te verbinden? Het gevoel er op achteruit te zijn gegaan, de inrichting die niet naar jouw smaak is, het kale, karige, het tijdelijke en het eenzame? Wat herken jij daarin?

   Een vraag zou bijvoorbeeld kunnen zijn: waar in jouw leven voelt het nu kaal, karig, tijdelijk en eenzaam en loopt het anders dan hoe jij het zelf zou ‘inrichten’? En dan wat je droom over de slaapkamer. Als je over een specifiek vertrek in een huis droomt is het altijd goed om je af te vragen welke functie dat specifieke vertrek voor jou heeft? Wat zijn de eerste associaties die bij jou naar boven komen als je aan een slaapkamer denkt? En wat zouden die twee lelijke luikjes die jij met een vloerkleed probeert te verbergen kunnen betekenen? Is er in je leven iets dat relateert aan de functie van een slaapkamer dat jij liever verborgen houdt? Zomaar wat vragen die jezelf naar aanleiding van deze droom zou kunnen stellen. Ik hoop dat het beantwoorden van deze vragen verdiepend werkt. Ik zou het fijn vinden van je te horen en laat het ook vooral weten als je nog vragen hebt!
   Hartelijke groeten,
   Marielle

 9. De afgelopen 2 nachten heb ik hetzelfde gedroomd als dat ik wel vaker droom maar nu was het wel heel definitief. Ik droom geregeld dat ik op zoek ben naar een ander huis. Maar omdat ik telkens niet tevreden ben over het andere huis verhuis ik niet. Of het nieuwe huis is zo vreemd ingericht… Anyway, ik droom nu dus al 2 nachten dat ik de huur van dit huis opgezegd heb zonder een nieuw huis te hebben. Ik heb 1 dag om mijn boel in te pakken en ik heb dus geen nieuw huis. Hoewel ik blij ben dat ik dit huis verlaat is er ook angst omdat ik niet weet waar ik met de kids moet gaan wonen. Maar ergens is er ook berusting dat het wel goed gaat komen. Iemand een idee wat dit kan betekenen?

  1. Esther van Nieuwburg

   Hallo dromer,
   Je droomt vaker over je zoektocht naar een ander huis. Ben je in je leven ook op zoek naar iets anders of zou je het graag anders willen? Eerder droomde je dat je dan toch maar niet verhuisde, omdat het nieuwe té anders was, té vreemd. Je durfde niet te gaan.
   Nu echter ben je op een punt gekomen, dat je misschien nog niet weet hoe en wat, maar je weet wel zeker dat het anders moet. Je hebt de huur opgezegd, want zo wil je niet verder. Zo wil je niet meer zijn. Er is angst voor hoe het nu verder gaat en wat de kinderen zullen zeggen, maar er is ook berusting en vertrouwen. Het komt wel goed.
   Dromer, ik weet niet wat dat nieuwe pad is voor jou, die nieuwe manier van leven en zijn, maar uit de droom spreekt groot vertrouwen.
   Ben benieuwd waar je dit herkent in je leven.
   Groetjes, Esther

 10. Hoi, ik heb twee dagen achter elkaar gedroomd dat ik weer op kamers ging wonen met 1 raam met glas en lood. 1 x was ik in het huis waar ik als eerste op mezelf ging wonen en waar ik me heel gelukkig heb gevoeld.
  Groetjes!

  1. Wat leuk dat je juist nu weer van die gelukkige tijd droomt. Het gevoel van die tijd is blijkbaar nu weer belangrijk. Dat je je weer zo gaat voelen als in die tijd of dat je juist die energie weer meer gaat opzoeken. Het gevoel dat er nog veel mogelijk, als je op kamers gaat is alles nieuw, of dat je het helemaal op jouw manier deed. Als dromer weet je hierop wel het antwoord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *