12 Heilige Nachten

Dream it forward… de tweede editie gaat van start!

We zitten in de kersttijd met de 12 Heilige Nachten; de periode tussen Kerst en Driekoningen (6 jan), waarin je dromen een bijzonder karakter hebben. Heb je tijdens deze nachten een droom en wil je daar meer over weten?

Van 5 tot 9 januari zit een dreamteam voor je klaar om belangeloos je droom te bespreken. Als tegenprestatie vragen we jou om iemand anders belangeloos een dienst aan te bieden of om een goed doel te steunen!   

Vorig jaar vond de actie voor het eerst plaats en zowel voor de dromers als het dreamteam was het een hartverwarmende ervaring. Voor het dreamteam was het direct duidelijk na deze week; dat gaan we volgend jaar weer doen.

Hoe ziet het programma eruit?

In de week van 5 tot en met 9 januari zit een “dreamteam” klaar; 12 droomspecialisten die veel met dromen werken en het geweldig vinden om samen met jou de droom open te vouwen.

Mocht je een droom hebben in een van de 12 nachten waar je benieuwd naar bent, dan kun je bellen of skypen naar het dreamteam. Zij gaan dan samen met jou op zoek naar de betekenis van jouw droom.

We vragen hier geen geld voor. Maar we zouden het wel fantastisch vinden als je in ruil daarvoor:

 • Een of meerdere mensen uit jouw omgeving belangeloos een dienst verleent. Dat kan een coachingssessie zijn, hulp bij de boekhouding of het maken van een website of nieuwsbrief, een tuinklus voor iemand doen, iets moois haken, interieuradvies. Noem maar op. Er is altijd wel iets waar je goed in bent en waar anderen weer heel blij mee zijn. Als tegenprestatie verlenen zij ook weer een gratis dienst aan iemand anders uit hun omgeving. Zo ontstaat er een olievlek aan diensten en gunsten waar mensen blij en geholpen mee zijn en wat ook toegankelijk is voor mensen met weinig geld hiervoor.

OF

 • Een donatie wilt doen aan Compassion Marathon. Raymonde van Zijl, oud ITIP student, loopt in januari een halve marathon in Thailand. Ze zamelt samen met 41 andere vrouwen geld in (minimaal 2500,- pp) om kinderen die in grote armoede langs de grens van Birma leven, weer hoop te geven op een betere toekomst. Iedereen die meedoet zet zichzelf belangeloos in. Raymonde zegt er zelf over:

“Dat inzetten voor iets wat ver van je bed is en waar je heel véél moeite voor moet doen…dat wil ik ervaren. Onvoorwaardelijk liefde geven”. Wij vonden het passen bij onze actie.

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

Mocht je een droom hebben in de 12 nachten (25 dec-6 jan), en je wil er met een van ons naar kijken, kijk dan in deze lijst welke tijd je schikt. Stuur vervolgens een email naar die persoon om een afspraak te maken. Hij/zij zal eventueel ook iemand anders inschakelen wanneer er te veel animo is. Het is niet nodig om voorafgaand aan de afspraak je droom te mailen (het mag natuurlijk wel). Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Afspraak maken? Klik hier.

Wij wensen jullie fijne feestdagen en mooie dromen!

Hartelijke groeten van het Dreamteam.

PS. Schroom niet om een afspraak te maken, een flard, een woord of een kleur is al voldoende om mee aan de slag te gaan. Iedereen is welkom om te bellen, zie het als een cadeau aan jezelf!

0 gedachten over “Dream it forward… de tweede editie gaat van start!”

 1. Beste Bea,

  Bedankt voor het luisteren naar mijn droom! Zoals jezelf al bijna zei was het bijna een film. Ik had er zelf al wel iets uit gehaald (niet slecht voor iemand die zich tot voor kort hooguit 1 of 2 dromen per jaar wist te herinneren), maar jouw vragen en aanwijzingen hebben nog meer duidelijk gemaakt. Heel erg bedankt daarvoor, het geeft nog meer de richting aan die ik moet gaan. Deze richting ben ik sinds een paar maanden aan het ontdekken in het eerste jaar van de driejarige opleiding.
  Als tegenprestatie heb ik al een vriendin geholpen met de kennis die ik tot nu toe heb opgedaan in de eerste twee blokken. Zij heeft dit ook al gebruikt en er is een last van haar schouders gevallen. Net als ik, is zij er nog niet, en daarom blijf ik haar ook in de toekomst helpen.

  Wat een fantastisch concept trouwens, anderen helpen als tegenprestatie voor hulp die je zelf hebt gekregen. Ik hoop dat nog veel mensen hiervan gebruik zullen maken, en de olievlek zich inderdaad verder uit zal breiden.

  Hartelijke groet, Fred.

 2. Toen ik gisteren met een hele bijzondere en heldere droom wakker werd, wist ik zeker, ik heb het dreamteam nodig! Dank je wel Wim, voor je heldere inzicht tav mijn droom. Voor je oprechte aandacht, en je weten! Dat een theezakje in een droom zo iets simpels kan betekenen/zeggen… Dat ik de hond die in mijn schuilt, niet van me af hoef te schudden als iets waar ik bang of geïrriteerd door raak. Maar in de ogen mag kijken, aan kan gaan, en ook nog verder mag onderzoeken.

  Wat fijn dat ik op de eerste maandagochtend van dit nieuwe jaar, en op mijn eerste ‘onderzoeksdag’ (afgelopen vrijdag heb ik mijn baan opgezegd), zoveel hulp mag krijgen. Een grote steun in de rug om uit oude sentimenten te stappen, uit het donkere, het benauwde, het passieve…. Ik ga mij actief richten op het afronden van het oude om vervolgens volledig bij het nieuwe te zijn….wat dat dan ook moge zijn!

  Na de uitleg ben ik gelijk in de telefoon geklommen om helderheid te krijgen van mijn (bijna voormalige) baas over het laatste stukje dat ons nu nog bindt. Ik voel me kilo’s lichter!

  En mijn tegenprestatie? Eergisteren lag bij ons de nieuwe Itip brochure ‘Als de liefde niet bestond’ op de mat. Toen ik door de lezingen heenging, viel mijn oog op de lezing ‘Van Koning naar Wijze’. Ik dacht direct aan mijn vader en schoonvader, beiden in een afrondende fase van hun werk. Wat ik merk uit afzonderlijke gesprekken met hen, is dat dat niet altijd gemakkelijk is.
  Nu, een uurtje na mijn droomuitleg, weet ik pas echt wat mijn tegenprestatie is. Ik nodig mijn vader en schoonvader samen uit bij ons te komen eten, en aansluitend naar de lezing op 25 maart gegeven door Bertie, te gaan. Spannend om te vragen…maar ik ga ’t doen….omdat de liefde bestaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *