Droomwerk (1) Vragen om een droom

Droomwerk (1) Vragen om een droom

Soms weet ik niet wat wijsheid is. Ik zie de verschillende mogelijkheden rond een vraag die in me leeft en probeer te luisteren naar wat zich in mij afspeelt. Wat is ego, een redenatie waarbij behoud van controle voorop staat? Wat is de stem van mijn ziel, waar durf ik onder ogen te zien wat waar is en wat het leven dient

Soms is het heel duidelijk, maar niet altijd. Dan helpt het vaak om er een nachtje over te slapen. Dat ‘nachtje slapen’ krijgt soms de vorm van piekeren, vroeg wakker worden en verder malen waar ik gebleven was voor ik in slaap viel. Ik heb eigenlijk in mijn slaap de controle niet los gelaten.

Nieuw perspectief

Om een nieuw perspectief te krijgen en door de vaste denkpatronen heen te breken, kan de droomwereld helpen. Voor ik ga slapen, concentreer ik me op de vraag die in me leeft, en vraag ik om een droom. Dan laat ik de vraag los – en dat is cruciaal. Ik laat daarmee ook de regie los, waardoor er iets nieuws kan doorbreken, iets wat ik niet had bedacht. Hieronder de lessen die ik daarbij door schade en schande heb geleerd:

 1. Focus je op de vraag: neem de vraag waarover je een droom wilt helemaal in je op en concentreer je er op. Zit met je vraag.
 2. Heb geduld: verwacht de droom niet dezelfde nacht, soms gaan er meerdere nachten overheen.
 3. Respecteer het antwoord dat je krijgt: Hoe vaak heb ik niet gedacht: ‘He, nou krijg ik een droom maar dit is geen antwoord!’ Of: ‘Het was maar een flard, dat kan het antwoord niet zijn voor zo’n belangrijke vraag …’ Ga er maar van uit dat de droom over jouw vraag gaat, en dat het aan jou is de boodschap te horen.
 4. Vertel de droom aan iemand anders en kijk er samen naar: Het is moeilijk uit je eigen denkpatroon te stappen. Voor je het weet zie je een bevestiging van wat je toch al dacht. Je dromen compenseren: ze geven weer, wat je je overdag niet of onvoldoende bewust bent. Laat je verrassen! Het is net als bij het bijgevoegde plaatje: je moet soms een tijdje kijken voor je wat gaat zien…
Langer kijken naar een droom

We nodigen je van harte uit de komende tijd om dromen te vragen en te luisteren naar wat het licht van de nacht je brengt. Leuk als je die ervaringen, of andere die je hebt opgedaan met het vragen naar dromen, hier wilt delen.

Door: Mirjam Tirion-Ietswaart

25 gedachten over “Droomwerk (1) Vragen om een droom”

 1. Ik heb gedroomd dat ik mijn sleutels in huis heb laten liggen. Was de sleutel van mijn huidige huis en oude huis? Ook mijn telefoon had ik niet bij me dus kon niemand waarschuwen. Kwam in mijn droom mijn buurvrouw tegen probeerde met haar telefoon een bericht te sturen naar mijn zus dit lukte echter niet en werd toen wakker.

  1. Anita van der Kooi

   Lieve Annemieke,

   Sleutels geven toegang tot iets en een huis in een droom gaat vaak over onszelf, onze ‘behuizing’. Een vraag die dus bij mij opkomt is ‘waar krijg jij momenteel geen toegang tot jezelf’ (zowel jouw oude als jouw huidige ik?). Het lijkt of de droom jou uitnodigt om verbinding met jezelf te zoeken. Jij bent de enige die deze verbinding weer tot stand kan brengen (niet jouw buurvrouw), dit kan gaan over dat je bv in een drukke periode zit en weer tijd en zelfzorg nodig hebt. Herken je dit in jouw leven nu?

   Ik hoor graag,

   lieve groet,
   Anita

   1. Hoi Anita daar ben ik momenteel druk mee bezig de verbinding met mezelf te zoeken. Het is echter nogal een zoektocht. Het niemand kunnen bereiken heeft dan dus te maken met het feit dat ik zelf de ontbrekende verbinding moet leggen en daar niemand anders
    Voor nodig heb neem ik aan. Dank je wel voor de uitleg is helder lieve groet
    Annemieke

 2. Hallo, Ik heb een droom gehad over dat ik bevallen was van een jongetje, wat echt heel vlot ging zonder pijn weeën oid. Wat mij een naar gevoel gaf is dat ik de baby wilde voeden maar er kwam geen melk uit mijn borst. Ik werd daar angstig van in mijn droom omdat ik dacht de baby gaat het niet overleven als ik geen melk heb. Ik ben getrouwd en we zitten te overwegen om een kindje te nemen ( als ons dat gegund wordt uiteraard) Ik heb nu t gevoel dat dit een teken is dat het misschien niet de juiste keuze zou zijn om het te doen omdat ik geen blijdschap heb gevoeld tijdens deze droom. Het voelt negatief zeg maar… Ik hoop dat iemand mij kan helpen met het interpeteren van deze droom.

  1. Marielle Borst

   Lieve Leyla,

   Als je samen aan het overwegen bent of jullie toe zijn aan het krijgen van een kindje is het heel normaal dat er allerlei vragen en twijfels in je opkomen: Zal de bevalling goed gaan? Kan ik het kindje geven wat het nodig heeft? Worden we goede ouders? Hoe zal het zijn om straks samen een gezinnetje te vormen? Wat als we geen kinderen kunnen krijgen, etcetera.

   De dromen die je in deze periode hebt weerspiegelen dus waarschijnlijk de vragen die er op dit moment in jou leven als het gaat om kinderen krijgen. Zou dat kunnen kloppen?

   In je droom gaat de bevalling heel vlot en zonder pijnlijke weeën, maar er komt geen melk uit je borst. Dit duidt er wat mij betreft niet per sé op dat het geen goede keuze is om nu een kindje te krijgen, maar wel dat het goed is om dit droombeeld nader te onderzoeken en samen met je man te bespreken.

   Heb je als aanstaande moeder zorgen dat je het kindje na de geboorte niet kunt geven wat het nodig heeft (en is het droombeeld van geen moedermelk hebben daar een uiting van) en zo ja waar komt deze zorg vandaan? Is het een algemene zorg die alle aanstaande ouders in het begin hebben of zit er meer achter?Door er oprecht bij stil te staan en er aandacht aan te besteden kijk je naar wat de droom je aanreikt en zo kom je stap voor stap verder in jouw/ jullie proces, wat jullie uiteindelijk ook beslissen.

   Harte-groet,
   Marielle

   1. Lieve Marielle,

    Ontzettend bedankt voor je tijd en reactie. Het klopt wat je zegt heb inderdaad veel twijfels met diepere vragen dan normaal. Hopelijk krijg ik inzichten met de tijd. Erg bedankt! Liefs Leyla

 3. Laatst had ik een droom. Zo apart vond ik deze. Ik droomde dat ik met mijn rode kater op de galerij van de flat waar ik voorheen woonde liep en toen kwamen wij een tijger tegen. Deze liep ons gewoon voorbij. Ik was niet echt bang volgens mij, toen draaide ik mij om en zag dat dus achter mij de tijger zich had omgedraaid en dat mijn kater tussen mij en de tijger in zich ook had omgedraaid richting de tijger en dat beiden naar elkaar wilden uithalen. Mijn kat doet dat in het echt ook wel snel bij mensen die hij niet goed kent bv. Ik schrok, omdat ik dacht, als dat een gevecht wordt, dan wint mijn kat dat nooit van de tijger. Dus ik pakte mijn kat op, uit bescherming, terwijl ik dat deed werd ik ook een beetje bang, omdat hij misschien dan uit mijn armen zou springen en dan over de railing van de galerij van de flat zou springen en naar beneden zou vallen. Dus zette ik hem rustig en kalm met ook een kalme stem weer op de galerij. Daarbij dacht ik verder niet meer aan de tijger. Deze droom blijft mij maar bij. Ik denk steeds, waarom droom ik zoiets? En ook, waarom droom ik over een tijger er bij? Ik droom vaker over mijn kat, maar nog nooit over een tijger. En het zijn ook 2 katachtigen en de een klein en de ander groot en de droom ging voor mijn gevoel ook niet over mij. Wanneer ik wel eens over mijn kat droom, gaat het vaak over dat ik hem misschien kwijt raak. Ik woonde heel lang op die flat en hij kwam nooit buiten. Maar ik verhuisde later naar mijn vriend samen met hem en mijn vriend had een tuin. Toen kon hij eindelijk naar buiten. Dat vond ik wel heel eng, maar was heel gelukkig voor hem. Vrijheid. Een keer in het begin kwam hij niet thuis een nacht en na veel en veel zoeken vonden we hem toen terug. Mijn band is in die tijd ook velen malen sterker geworden. Ik leerde nl dat ik hem echte vrijheid moest geven, zoals hem de baas laten zijn over zichzelf, zoals niet zomaar oppakken en dat soort dingen. Sindsdien merkte ik dat hij ook steeds meer echt uit zichzelf bij mij kwam. Hij leek eerder een beetje valsachtig, maar dat is hij helemaal niet. Hij is juist zon schatje en wat bangig. Ik kwam erachter dat het aan mij had gelegen. Ik houd zielsveel van hem en ik merk ook echt nu hij ook van mij.

  Wat zou dit kunnen betekenen zon droom?

  Ik ben ook de laatste jaren veel spiritueel gegroeid en heb veel bewustwordingen meegemaakt. Ook over de wereld, en door zie veel dingen. Maak mij over de wereld ook heel veel zorgen. En daarin wil ik ook altijd veel beschermen. De mensheid beschermen door hen te proberen te waarschuwen voor de macht.

  Misschien is de tijger de macht en mijn kat de mensheid? Plus dat ik mijn kat wil beschermen zoieso, en dat dat samen smelt in een droom? Of zou het meer te betekenen hebben?

  Vriendelijke groeten Marit Lotze.

  1. Olivia Somer

   Lieve Marit, Wat een mooie droom!. Ik vind dIeren bijzondere wezens, wij mensen zouden misschien vaker naar hen mogen luisteren… 😁écht luisteren.. Gelukkig komen ze ook in onze dromen voor waardoor ze ons misschien proberen wakker te schudden. En ons ergens op proberen te wijzen wat onze aandacht vraagt.

   Zo te lezen en te voelen heb jij een bijzondere verbinding met jouw kat. En spiegelt jouw kat je niet alleen ‘s nachts, maar duidelijk óók in het dagelijkse leven.

   Toen je eenmaal bij je vriend ging wonen veranderde ook het leven voor jouw kat. En dat gaf je persoonlijke inzichten. Je zegt “Ik leerde nl dat ik hem echte vrijheid moest geven, zoals hem de baas laten zijn over zichzelf”

   Maar dan nu de droom, dromen gaan meestal over ons zelf. Ook jouw droom gaat volgens mij wel degelijk over jouwzelf.

   Er loopt een Tijger voorbij op de galerij van het huis waar je eerder woonde. Jouw kat draait zich om, de tijger draait zich om. En willen naar elkaar uithalen. Gaan ze een gevecht aan? Of denk je dat/vul je dat in? Misschien kennen ze elkaar?

   Twee dingen: jouw reactie op de kat en jouw reactie op de tijger.

   Reactie op de kat: eerste impuls is, heel liefdevol bedoeld natuurlijk, jouw kat beschermen. Je neemt de verantwoordelijkheid voor het welzijn van jouw kat. Maar is dat nodig? Komen katten niet altijd op hun pootjes terecht? Je zet hem kalm weer terug, waaruit ik opmaak dat je bewustzijn hebt op het feit dat jouw bescherming de situate misschien kan verergeren, (dat hij over de railing valt). (Ook hier rijst de vraag, is dat zo?).

   Ken je dat, dat je geneigd bent verantwoordelijkheid te nemen voor iets of iemand wat in de eerste plaats niet direct jouw verantwoordelijkheid is? Ik zie dat als een vorm van controle. (je noemt zelfs dat jij de mensheid wilt beschermen tegen wat er gaande is in de wereld, een enorme verantwoordelijkheid lijkt me dat..).

   Mag jij wat meer “de verantwoordelijkheid voor anderen” los gaan laten, en daar voor meer (innerlijke) Vertrouwen toelaten?

   Reactie op de Tijger:
   Je bent meer gericht op de (bescherming van) de kat dan op de tijger. Is de Tijger een aspect van jouwzelf? Welke eigenschappen heeft een tijger en welke associaties heb jij bij een tijger?

   Voor mij is een tijger een onafhankelijk en intuïtie dier (net als een kat). Heeft enorme kracht, is moedig en volgt zijn eigen weg.

   Waarom geef jij de Tijger geen aandacht? Welk deel (kracht) van jouw laat je op de galerij voorbijlopen?
   Wil jouw kat uithalen naar de tijger? Of kijkt de kat achterom naar de tijger en andersom, en wilt jouw kat de tijger wakker schudden: “Kom!! Kom van die galerij af! “

   Mag de Tijger van de galerij komen en mee verhuizen naar het huis waar je nu woont? Vrijheid. Dat kreeg jouw rode kat. Hoe zit het met Jouw Vrijheid? De baas zijn over jouwzelf?

   Houdt jij jezelf ergens kleiner dan je bent? Zie jezelf als een tijger, (en misschien jouw kat ook 😉). Volgens mij mag je wat meer ontzag hebben voor de tijger-kracht in jou. Je bent groter dan je denkt…

   Wat betreft “de mensheid beschermen en redden tegen de macht” . Tip: Neem die verantwoordelijkheid maar niet op je schouders. Neem de verantwoordelijkheid voor de tijger in jou. De Tijger weet precies wat ie moet doen. Met zijn innerlijke kracht en wijsheid. Met o.a. deze kracht kun jij bijdragen aan een betere wereld. Vertrouw daar maar op 😉

   Ik hoop dat je verder kunt met mijn mogelijke duiding, 🐅🐈. Ik hoor het graag.
   Liefs Olivia Somer 💫⭐️💫

   1. Wauwwwwww…..

    Idd…..dat mijn bescherming misschien de zaak kan verergeren!!! Dat klopt idd. En dat zou dan dus ook in het leven, dat ik de mensheid wil beschermen, misschien zo zou kunnen uitpakken!!! Ik merk bv ook de laatste tijd dat ik dat moet gaan loslaten. Het werkt nl averechts zeg maar. En dat katten op hun pootjes terecht komen….ik moet idd misschien meer vertrouwen dat de mensheid ook voor zichzelf kunnen zorgen. Ik vind nog steeds wel dat ik nu ik bepaalde dingen wist dat ik de mensheid moest waarschuwen, maar merk idd steeds meer dat het tijd is om los te laten.

    En het zelfverzekerde krachtige deel in mij, de tijger, geef ik geen aandacht! Ik vergeet mijzelf, denk alleen aan anderen. Ik dacht dat dat zelfverzekerde, krachtige deel in mij andere beschermde, maar dat is niet zelfverzekerd en krachtig, dat is angstig juist! Ik bezit het dus wel, zelfverzekerd en krachtig, maar geef dat weg ipv aan mijzelf! Uit angst dat alles misgaat. Terwijl iedereen verder voor zichzelf kan zorgen. Ik vertrouw er dus niet op dat zij voor zichzelf kunnen zorgen! Ergens is dat ook best een soort van arrogant van mij! Dus meer vertrouwen hebben in hen en de verantwoordelijkheid bij hen laten liggen. En die controle en angst los laten en de zelfverzekerdheid en kracht dus juist meer inzetten voor mijzelf, mijzelf juist beschermen. Zoals aan mijzelf werken en mijzelf steeds meer versterken en daarmee uiteindelijk er voor mijzelf kunnen zijn en misschien ook een voorbeeld voor anderen.

    1. Olivia Somer

     Lieve Marit, fijn dat de droom en de uitleg je deze inzichten en zelfreflectie geeft!
     Dank voor je reactie. 🙏🏽
     Liefs en een knuffel voor de tijger 😉 Olivia 💛⭐️

 4. Ik had gedroomd dat ik moest hoesten en naar mijn hoesten viel een stukje net als lever in mijn handen?? Wat betekend dat?

  1. Marielle Borst

   Hoi Iman,

   Je droom geeft mij het gevoel alsof er in figuurlijke zin iets in je zit dat er uit wil. Heb je iets op je lever? Is er iets dat je voor je gevoel moet ophoesten? Of is het meer dat er van binnen iets speelt, waarvan het nu misschien de tijd is om dit naar buiten te brengen?

   Ben benieuwd naar je reactie,
   Marielle

 5. Goedenavond,

  Ik zou graag hulp krijgen bij het achterhalen wat mijn droom betekent. Ik droomde dat mijn beide handen geamputeerd waren, ik was heel erg verdrietig en in paniek. Ik was de hele tijd bij mijn ouders voor steun, eigenlijk kon ik niets meer zo verdrietig was ik. Mijn ex stuurde filmpjes om me op te vrolijken (heb in het echt geen contact met hem). Ik maak zelf kunst en was in paniek dat ik niets meer kon maken.

  Weet u dit misschien? Het heeft m’n hele dag al beïnvloed.

  Groetjes,
  Marie

  1. Hallo Marie,

   Wat een vervelende droom. De vraag die direct in mij opkomt is ‘waar in jouw leven voel je je onthand?’. Is er een situatie waarin je niet bij machte bent om te handelen? Of dat er niets meer uit jouw handen komt? Als je dit herkent dan zou je kunnen kijken hoe jouw ouders en jouw ex tot hulp kunnen zijn. Dit kun je letterlijk nemen, maar vaker gaat het in een droom om de figuurlijke betekenis, zoals het gevoel dat je krijgt als je bij jouw ouders bent of bv een eigenschap van jouw ex die jou nu tot hulp kan zijn.

   Ik hoop dat dit je verder helpt, ik ben benieuwd.

   Lieve groet,
   Anita

 6. Hallo wat betekent het als je droom over dat je huis word beschoten( zonder geluid) je kijk uit het raam en ziet dat er 3 mannen random op vanalles staan te schieten ..je gaat beneden kijken ziet gaten in t glas en de voordeur. De voordeur staat n
  Beetje open je wilt m sluiten maar dit lukt niet omdat de is kapot geschoten. De deur sluit niet meer en de deur op een haak zetten lukt ook niet.Daarna riep ik mijn vrouw dat ze me even moest komen helpen.
  Ik hoor graag wat dit kan betekenen mvg D

  1. Hallo Dennis,
   Dromen communiceren met ons in beeldtaal. Als je droomt dat je huis wordt beschoten, zou je je dus af kunnen vragen of je ergens in je leven het gevoel hebt onder vuur te liggen. De droom laat zien dat jouw eerste reactie is om dit hele gebeuren buiten de deur te willen houden. Pas als je merkt dat dit niet lukt, vraag je je vrouw om hulp. Dit soort droomdetails kunnen aanwijzingen zijn voor hoe jij in het dagelijks leven omgaat met dingen zelf willen oplossen versus hulp vragen. Kan je hier iets mee??
   Harte-groet,
   Marielle

 7. Hoi, ik zou graag een uitleg willen van een deel van mn droom. Ik herrinner me niet veel, maar wel dat ik in de spiegel keek en mezelf zag. Op een gegeven moment kwam er een soort gemene of slecht kant van mij in de spiegel. Ik kon met die kant praten. Ik vind het raar, want als je googelt zeggen mensen dat je niet je eigen spiegelbeeld kan zien…

  1. Hoi Kyara,

   Dank je voor het delen van jouw droom. Een spiegel gaat vaak over een deel van jezelf aankijken. We kennen allemaal een kant van onszelf die we graag aan de buitenwereld laten zien en een kant die we liever voor onszelf houden, of minder goed kennen. Iedereen heeft heel veel kanten in zich. Het deel van onszelf dat niet aan bod mag komen, komt vaak in dromen – in sterkere/vervormde beelden – naar voren. Ik vind zelf bijvoorbeeld dat ik heel aardig ben, en in het verleden droomde ik wel over een heks. Het lijkt of deze droom jou ook een andere kant van jezelf wil laten zien. Wat je zou kunnen doen is eens goed naar die ‘gemene’ of slechte kant kijken in jezelf. In die gemene kant schuilt namelijk óók een kwaliteit en een (heimelijk) plezier. Bij mijn voorbeeld gaat het er dan niet om om letterlijk een heks te worden, maar in een heks schuilt wel een wijze vrouw. Als ik mijzelf niet uitspreek omdat ik aardig wil blijven, komt de wijsheid niet naar buiten. Zo kun jij je afvragen welke ‘slechtere’ gedachten je hebt en wat voor waarheid of kwaliteit daarin zit. Of wellicht heb je iets te zeggen aan iemand. Wat ik heel positief vindt aan jouw droom is dat je kunt praten met jouw spiegelbeeld. Je hebt dus al contact, komt in gesprek met dit deel van jou.

   Ik ben heel benieuwd of je dit herkent, laat je ons nog even weten?

   Lieve groet, Anita

 8. Ik heb een droom waarvan ik graag een betekenis wil hebben. Ik droomde dat mijn mond vol liep van vlees. Het zat aan de zijkanten van mijn tong gedeeltelijk vast. Met mijn hand probeerde ik het vlees eruit te halen en gooide het in de wc. Het vlees ( dat leek op rauwe lever) wilde de wc niet in en viel ervoor. Het bewoog ook . Een aantal keer bleef het doorgroeien in mijn mond. Ben benieuwd wat voor betekenis deze droom heeft.
  Graag terugkoppeling.

  1. Esther van Nieuwburg

   Hallo Nancy,

   Allereerst excuses voor de late reactie. Vanwege vakanties heeft de redactie even stil gelegen.
   Ik heb je droom gelezen en vind hem intrigerend. Ik voel het vlees bijna in mijn eigen mond als ik de droom lees en ervaar dan toch wel een soort walging, alsof dat vlezige me in de mond loopt of mijn mond snoert. Iets dat ‘vleesgeworden’ is of met andere woorden: Iets dat zich zo aan je opdringt dat het tastbaar wordt. Wat zou dat kunnen zijn Nancy? Wat is hier de vleesgeworden waarheid die jou belet te spreken of zelfs maar vrij te ademen?

   Esther 🌱

 9. Ik heb dezelfde droom al een paar keer gehad, ik kan opstijgen als een vogel. Ik weet dat ik vlieg, kan overal naar toe waar ik wil, het is leuk en levensecht.
  Soms kost het mij moeite om op te stijgen, maar meestal niet. Ik vlieg boven de wolken of over een stad, als ik wakker word kan ik alles herinneren.

 10. Naar aanleiding van dit droomblog heb ik de afgelopen 2 weken de vraag/het probleem m.b.t. mijn relatie (moet ik er mee door gaan of niet) waar ik al een hele tijd mee bezig ben meegenomen de nacht in, in de hoop in mijn dromen een antwoord op mijn vraag te krijgen. Afgelopen nacht had ik een droom die hier volgens mijn gevoel duidelijk mee te maken heeft, maar die ik ook eigenlijk helemaal niet goed kan duiden. Hoe kan ik hier mee omgaan?

  Ik ben met mijn man en onze 3 jonge kinderen ergens buiten aan het wandelen en spelen. Er zijn allerlei weggetjes die we lopen en bij sommige van die weggetjes moeten we door de plassen lopen. De kinderen vinden het leuk en ik vind het ook niet erg want het water loopt niet in mijn schoenen. Dan komen we bij een groot zwart water en ook hier lopen de kinderen vrolijk in. Ik aarzel want het water is zo zwart waardoor ik me afvraag of het niet veel te diep is. Ik ga er voorzichtig in en het water komt al tot mijn enkels. Dan zie ik een man in het water staan en ik vraag aan hem ” het is hier wel erg diep toch?”. Hij kijkt mij aan en zegt dan ” het ligt er maar aan hoe je het bekijkt”. Ik weet niet zo goed wat ik hier mee moet en zie dan dat mijn kinderen (die nu plotseling volwassen zijn) hun kleren hebben uitgedaan en helemaal naakt door het water rennen en dansen. Ze hebben heel veel plezier en ik kijk naar mijn dochter en denk “hoe kan je zo zonder gene in je blootje rondrennen, iedereen ziet je”. Ik weet niet of ik zelf verder het water in ga en mijn man is er überhaupt al een tijdje niet meer bij. Dan ben ik plotseling in een soort pretpark en loop daar met mijn dochtertje. Mijn man en onze 2 zoontjes zijn ook ergens maar niet dicht bij ons. Dan eindigt de weg, waar ik samen met mijn dochtertje op loop, plotseling in een smalle balk (een soort evenwichtsbalk) die over een afgrond hangt. Ik durf er niet overheen omdat ik dan mijn dochtertje voor me moet laten lopen en daar is ze nog veel te klein voor, ze zou er zo van afvallen. Naast de balk staat een vrouw en ik vraag aan haar of ze mijn dochtertje even aan wil pakken omdat ik het veel te gevaarlijk voor haar vind. De vrouw reageert überhaupt niet en ze loopt weg zonder naar ons opgekeken te hebben. Dan neem ikzelf mijn dochtertje op de arm en stap van de balk af, die nog wel hoog maar plotseling niet meer zo heel hoog boven de grond uitsteekt. Ik loop een heel klein stukje verder en kom dan plotseling bij een afgrond. Het is de bedoeling dat we daar in een soort stoeltjeslift stappen om verder te gaan over het water. Er is geen hek als bescherming voor de afgrond en ik houd mijn dochtertje heel goed vast. Als de stoeltjeslift voor ons hangt is het een gevaarlijke onderneming om samen in te stappen, maar uiteindelijk zitten we en ik sla een arm om mijn dochtertje heen om te voorkomen dat ze er onder uit valt. We gaan laag over het water en ik wijs naar de andere kant van het water waar mijn man en onze 2 zoontjes zijn en zeg “kijk daar zijn ze”. En terwijl we nog over het water gaan, word ik wakker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *