Oogst van de Heilige Nachten

De oogst van de Heilige Nachten

De heilige nachten zijn voorbij. De stille tijd van rust en bezinning laten we weer wat meer achter ons. Wat is de oogst aan dromen die je deze nachten hebt gekregen? Welke droom heeft je het meest geraakt?

We nodigen je van harte uit om je droom op de blog te zetten en kort aan te geven waar jij denkt dat het over gaat. Als je idee├źn of vragen hebt bij andermans dromen, wees welkom om te reageren. Laten we de komende weken met elkaar uitwisselen en elkaar zo inspireren, aan het begin van dit nieuwe jaar!

0 gedachten over “De oogst van de Heilige Nachten”

 1. Ik droomde de 5e nacht dat ik een huis kocht. Het was een huis dat 200.000 euro zou kosten. Een bouwval maar wel een heel mooi project. Het was een chique huis in een chique buurt in Apeldoorn. En mijn zoontje zou naar een nieuwe lagere school gaan met allemaal slimme kinderen en ouders. Ik zag ons staan op het schoolplein.
  Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd of we daadwerkelijk bijv. in mei, de 5e maand, een nieuw huis gaan vinden. We zijn ook echt op zoek en het liefst ook naar een bouwproject waarin we onze creativiteit kwijt kunnen. Maar we zijn niet echt op zoek naar een huis in een woonwijk in Apeldoorn maar meer in de stilte buitenaf. Voor onze zoon zou zo’n nieuwe school wel weer passend zijn. Ik ben heel benieuwd of er in die maand iets gaat gebeuren. Op zich is het een heel concreet beeld. Ik zal jullie op de hoogte houden.

 2. Een deel van mijn droom van 4-5 januari:
  Ik sta op een autobrug vlak bij mijn werk. De auto’s staan stil en ik sta naast mijn auto met allerlei collega’s te overleggen / vergaderen. Het gaat over het werk. Ik kan mijn aandacht er niet bij houden omdat ik wordt afgeleid door iets wat ik in het water zie. Het is een mooie jonge vrouw met ontbloot bovenlijf, kort broekje, blote benen en lange haren. Ze klimt steeds vanuit het water op iets drijvends (een vlot, of ijsschots) en duikt er dan weer in. Ze lacht naar me en laat zien hoe vrij ze is. Steeds weer klimt ze op het drijvende object en duikt er weer af. Ze lijkt er niet moe van te worden. De mensen met wie ik praat zien de vrouw niet springen en zwemmen. Ze gaan gewoon door met overleggen. Ik vind dat gek, snap niet dat ze haar niet zien. Ik verlang ernaar net als die jonge vrouw te zijn.

 3. Karin Westerink

  Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar die mensen buiten de kring. Wie of wat in je leven maakt geen deel uit van je fijne kring, maar zou je erbij willen hebben? Wat maakt dat je dit niet doet? Zou het kunnen zijn dat er iets met jou gebeurt of zou kunnen gebeuren als je aandacht zou besteden aan datgene buiten de fijne kring. Iets dat verlammend werkt?
  Ik doe maar wat suggesties…:)

 4. Sandra Verbeek

  Een droom die ik van 26/27 december 2012 had, ik ben benieuwd naar reacties:

  Ik werk in een omgeving waar ze beleid voor kinderen maken. Ik sta in een kring op een kantoor met collega’ s. Dat voelt heel sterk en mooi, heel mooi rond ook. Er staan ook een paar mensen naast de kring, ik denk erover ze erbij te vragen. De mensen in de kring en ikzelf drinken thee. Vervolgens ben ik opeens weg bij de ruimte, ik kom in een ruimte waar het wazig is,het lijkt wel of er stoom hangt of mist ofzo. ik lig op de grond en kan mij niet bewegen. er is een nare sfeer en er komt een oudere man aan. ik kan niets doen, ook al is er gevaar. ik denk, maar voel het niet goed dat hij met zijn handen over mijn lichaam aait. ik kan het ook niet goed zien. Met al mijn kracht wil ik bewegen, dat lukt met veel moeite. ik wordt op dat moment wakker. Heel alert en blij dat het me lukte om te bewegen, werd ik wakker.
  Reflectie: het laatste stuk voelde als een nachtmerrie, die heb ik bijna nooit. Het eerste stuk gaat denk ik over mijn gezin omdat ik niet echt werk met kinderen. Ik ben onderdeel van de kring en dat herken ik en we drinken ook veel thee thuis. Het tweede gedeelte kan ik niet plaatsen, ik ken de oude man niet. Gaat het over geraakt worden?

  Sandra Verbeek

  1. Alma Pereboom

   Hoi Sandra,

   Wat mij raakt in je droom, is het contrast tussen de sfeer en je fijne gevoel in dat eerste deel en de angst van de nachtmerrie daarna. Welk kindverlangen wordt vervuld in het eerste deel? Maar misschien nog wel belangrijker: hoe/waardoor laat jij je blik vertroebelen(mist), laat je toe dat er dingen met je gebeuren die je echt niet wilt, of houd je jezelf gevangen waardoor je niet in beweging kunt komen?

   Misschien weer een mooie voor de paarden ;-)!

   Liefs,
   Alma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *