Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje: Kinderheld gesterkt door zijn dromen

Zijn als een echte Super-Dolfje, wie wil dat niet? Ik houd van Dolfje Weerwolfje, hoofdpersoon uit een serie kinderboeken van Paul van Loon. Afgelopen najaar kwam de eerste speelfilm over hem uit. Mooi, spannend, vol humor en ontroerend. Met als immer relevante thema: anders zijn is niet erg, maar juist fijn!

Nu is er een nieuw boek verschenen: Super-Dolfje. Hierin neemt Dolfje het op tegen een nieuwe jongen in zijn klas, Gregor, met gouden haar, die tekenles en gym maar onzin vindt. Juist! Een op Geert Wilders geïnspireerd karakter. De meester durft niet tegen hem in te gaan. Dolfje ook niet… totdat hij droomt dat hij een held is, met een cape zoals superman en Batman. Hij is super-Dolfje.

Op het moment dat hij weer tegenover Gregor staat en eigenlijk niets durft te zeggen, herinnert hij zich zijn droom en vindt de moed om in het echt Super-Dolfje te zijn.

Voor ouders of andere mensen, die een aanleiding willen vinden om met kinderen over dromen te praten. En hoe een droom je de moed kan geven om in dagelijks leven iets te doen, dat je anders wellicht niet zou durven.

Door: Mirjam Tirion en Nanske Kuiken

0 gedachten over “Dolfje Weerwolfje: Kinderheld gesterkt door zijn dromen”

  1. Ik ben in de vakantie met mijn kinderen naar de Dolfje Weerwolfje film geweest. Prachtig en ontroerend. Anders zijn; hoe moeilijk en hoe eigen tegelijkertijd. Voor Jilles is het echt belangrijk. Ik ga hem dit boek kado doen. Wat een leuke bijdrage Herma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *